Hatalmasat nőhetnek a magyar fizetések idén

Csúcson az üres álláshelyek száma a magyar cégeknél, így nem csoda, hogy várhatóan nagyon komoly fizetésemelési hullám érkezhet idén – vélik megkérdezett szakemberek.

A KSH legfrissebb adata szerint a harmadik negyedévben a vállalati szektorban csaknem 53 600 betöltetlen pozíció volt, ami 30 százalékkal meghaladja az előző év azonos időszakában mért szintet.

„A megfelelő szaktudású alkalmazottak megtalálása talán soha nem volt ilyen fontos és nehéz a vállalkozások számára. (…) A vállalkozások megítélése szerint nem a tőke- vagy kereslethiány, hanem a munkaerő- és szakemberhiány okozza a legnagyobb gondot a cégek számára. A munkaerőpiac fontossága tehát egyre inkább felértékelődik” – mondta a napi.hu-nak Kovács Viktor Zoltán, a K&H kkv marketing főosztály vezetője.

Ha inkább külföldre mennél dolgozni, de még nem találtál munkát, akkor keress a Határátkelőn

A cégek a munkabérrel is igyekeznek megtartani vagy éppen megnyerni a munkavállalókat, tavaly év elejéhez képest ugyanis jelentősen megugrott a fizetésemelésben gondolkodó cégek aránya.

„Idén a kkv-k 75 százaléka készül béremelésre, ami terveik szerint átlagosan 9,5 százalékos lesz. Mindkét adat az index történetében az eddigi legmagasabb érték, és azt mutatja, hogy a kkv-k már érdemben reagáltak a kormányzat minimálbér emelési szándékára” – mondta Kovács Viktor Zoltán.

A legnagyobb emelésre a mezőgazdaságban és a középvállalkozásoknál dolgozók számíthatnak idén.

Ausztriába, Németországba, Svájcba, Hollandiába – külföldre mennél dolgozni? Válogass itt állást!

A Hatalmasat nőhetnek a magyar fizetések idén bejegyzés először a Határátkelő jelent meg.

…read more

Source:: Határátkelő

(Visited 6 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.