Mark Zuckerberg újévi fogadalma keményebb, mint bárki másé

Egyre több kritika éri a Facebookot, főleg az álhírek terjesztése a felelősségvállalás hiánya miatt. Az alapító Mark Zuckerberg most nagyot léphet: újévi fogadalma, hogy megjavítja a közösségi oldalt – írja a Guardian.

Zuckerberg újévi fogadalmai minden évben erősre sikerültek, korábbi fogadalmai között szerepelt a mandarin nyelv megtanulása, 365 mérföld lefutása, és hogy minden héten elolvas egy könyvet.

A Facebook-főnök szerint meg kell védeni a közösséget az abúzustól és a gyűlölettől, és attól, hogy egyes nemzetek ezen a platformon avatkozzanak bele a politikába. „Nem fogunk megelőzni minden hibát és abúzust, de a közelmúltban túl sok hibát követtünk el irányelveink védelme érdekében, és azzal kapcsolatban, hogy megakadályozzuk, hogy rossz célra használják eszközeinket” – írja Zuckerberg Facebook-oldalán.

Fotó: JUSTIN SULLIVAN/AFP

A Facebookot az elmúlt időkben rengeteg kritika érte: kiderült, hogy az amerikai Facebook-felhasználók fele látta az elnökválasztás előtt az oroszok hirdetéseit az oldalon, de az álhírek ellen sem léptek fel az elvárt gondossággal és felelősséggel.

…read more

Source:: 444.hu – Aktuális

(Visited 8 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.