Elkapták az időseket fosztogató álrendőröket

Elfogták a rendőrök azt a két férfit, akik Budapest több kerületében rendőrnek adták ki magukat, hogy idős embereket raboljanak ki. Két férfi tavaly december 12-én 12 óra körül a főváros IX. kerületében magukat rendőrnek kiadva jutottak be egy Ráday utcai lakásba, egy ott lakó idős nőhöz.

A nőnek azt mondták, hogy adja oda nekik az otthon tartott pénzét, mert azt biztonsági okokból le kell fényképezniük. A nő odaadta a pénzét, majd ezután a tolvajok elmenekültek 250 ezer forinttal.

Az álrendőrök december 18-án 11 óra körül Budapest II. kerületében kerestek fel hasonló indokkal egy újabb idős nőt a Vend utcában, akit el is löktek, amikor elvették tőle a pénzt. A nő az esés miatt könnyű sérüléseket szenvedett. Az elkövetők elloptak tőle egy 500 ezer forint értékű arany karórát és 170 ezer forint készpénzt.

A rendőröknek sikerült azonosítani a két álrendőrt, az 57 éves budapesti K. Lászlót és 14 éves társát. A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi december 21-én a XIII. kerületben elfogták a 14 éves fiút és körözést adtak ki idősebb társa ellen. A fiú elfogásakor a rendőrök megtalálták és lefoglalták a bűncselekményekhez használt járművet, ruhákat, igazolványtartókat, mobiltelefonokat. Január 3-án K. László a II. kerületi Rendőrkapitányságon önként feladta magát.

A két férfival szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitánysága lopás, illetve rablás bűntett miatt folytat büntetőeljárást, őket gyanúsítottként hallgatták ki. A 14 éves fiatal szabadlábon védekezhet, azonban K. Lászlót a nyomozók őrizetbe vették. Az illetékes bíróság 2018. január 6-án elrendelte a férfi az előzetes letartóztatását. (police.hu)

…read more

Source:: 444.hu – Aktuális

(Visited 5 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.