Halálos zavargásokba torkollt egy hétéves kislány meggyilkolása Pakisztánban

Zainab temetése 2018. január 10-én. A temetést követően zavargások robbantak ki, a tömeg lerohanta a rendőrkapitányságot, a rendőrök a tömegbe lőttek. Ketten meghaltak.Fotó: Qazi Mehmood/AP

Két tiltakozót lőttek agyon a pakisztáni rendőrök az ország északkeleti részén, Kasur városában. A tüntetők a rendőrkapitányságot készültek megszállni a zavargások során, melyek azután robbantak ki, hogy kedden a város egyik szemétdombján megtalálták egy megerőszakolt és megfojtott hétéves kislány holttestét.

A lány, Zainab eltűnését szülei napokkal korábban jelezték a rendőrségen.

A zavargások amiatt robbantak ki, hogy az elmúlt két évben ez már a 12. ilyen gyiklosság volt, melyek közül a hatóságok gyanúja szerint legalább ötöt ugyanaz a tettes követhette el. A helyiek a történtekért a rendőrséget hibáztatják, amely szerintük nem tesz eleget a bűncselekmények megelőzéséért és felderítéséért.

Zainab szülei is így érzik, szerintük a rendőrség nem reagált megfelelően a január 4-i bejelentésükre. A rendőrök helyett például a rokonaik kerítették elő a térfigyelő kamerák felvételeit arról, hogy a Korán-órára tartó kislányt egy vadidegen férfi kézen fogva vezeti az úton. “Ha a rendőrség azonnal lép, már elfoghatták volna a tettest” – mondta Zainab apja a helyi hírtelevíziónak, a Geo TV-nek.

A Dawn című angolnyelvű pakisztáni napilap értesülései szerint a rendőrség amúgy bőszen nyomoz, több tucat gyanúsítottól vettek már DNS-mintát, de még senkit se tartóztattak le. (Via Time)

…read more

Source:: 444.hu – Aktuális

(Visited 3 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.