A legjobbak között a Sportiskola U16-osai

Fiú U16-os bajnokság, kiemelt csoport, Kelet

Szolnoki Sportcentrum A – Bajai Bácska 70-40 (26-11, 13-8, 19-9, 12-12)

Szolnok, Tiszavirág Aréna

Legjobb dobók:

Szolnok: Csornai B. 21/3, Tóth L. 9/3, Bella Á 8, Ficsór B. 7/3

Baja: Bor 13/3, Kollár 7/3, Galacz 6/6

A bajnokság kiemelt csoportjában a rájátszás szempontjából nagyon fontos mérkőzést rendeztek szombaton a Tiszavirág Arénában. A Szolnoki Sportiskola immár hagyományosan legjobban szereplő korosztályában, az U16-ban ki-ki mérkőzést vívott a felsőházi rájátszásért a bajaiakkal. Az alapszakaszban Baján néhány pontos vereséget szenvedtek Honti Viktor tanítványai. Csornai Bencéék siker esetén már biztos résztvevői a felsőházi rájátszásnak, míg a bajai siker a Duna-partiakat röpíthette volna a legjobbak közé.

Honti Viktor előzetesen kicsit tartott a mérkőzéstől, mint mondta, az alapvetően meghatározhatja a mérkőzést, hogy az elsősorban csapatként erős szolnoki gárda miként fog védekezni.

– Bár vannak nekünk is nagyon tehetséges játékosaink, de ennek a csapatnak nem a kimagasló egyéniségeiben van az ereje, hanem a csapategységben – mondta Honti Viktor a feldobás előtt. – Ha a védekezésünk kellően agresszív, akkor a magyar mezőnyben bárkit meg tudunk lepni. Bízom benne, hogy a srácok az elmúlt hetekben mutatott remek formájukat hozzák, s akkor meglesz a felsőház!

Nos, Bella Ádámék nem bíztak semmit a véletlenre, és szó szerint megfogadták edzőjük intelmeit. Remekül védekeztek, könnyű kosarakat szereztek, Csornai Bence pedig ismét foghatatlan volt, így már az első tíz perc végén tekintélyes előnyt harcoltak ki (26-11). A bajaiak láthatóan nem tudtak mit kezdeni azzal, hogy a szolnokiak kiválóan zártak saját palánkjuk alatt, a váltások tökéletesek voltak, bizony idősebb korosztályban is szokatlanul pattogósan és pontosan zárt a szolnoki védelem.

A bajai edző próbálkozott a zónával, hátha azzal megzavarja legalább a szolnoki támadásokat, s ugyan kevesebb pontot kaptak, de ez úgy mit sem ért, ha ők alig-alig tudtak kosarat szerezni.

A mérkőzés a nagyszünetre lényegében eldőlt, különösen sokat mondott el a játékról, hogy a bajaiak mindössze 19 pontig jutottak 20 perc alatt. Edzőjük, valamint az egykor Szolnokon is megfordult legendájuk, a meccset a helyszínen végig szurkoló Hosszú István is jobb támadójátékot várt övéitől, amit végül teljesítettek is, igaz, csak egyetlen pontnyival tudták túlszárnyalni első félidei önmagukat.

Csornai Bence vezérletével a szolnokiak nem engedték közelebb a felsőházba kerülésről ekkorra már alighanem lemondó ellenfelüket, sőt, többször is harminc pont fölé kúszott a különbség. A végére a 70-40-es állás tökéletesen igazolta a mutatott produkciót, az összeszedettebb, kimagaslóan védekező sportiskolások megérdemelten győzték le a bajaiakat, s jutottak ezzel a felsőházi rájátszásba.

Honti Viktor: December eleje óta felfelé ívelő formában játszunk, a szezon eleji fegyelmezetlenség eltűnt, védekezésünk szinte 40 percen át kimagasló, ezen a téren elégedett vagyok a csapattal. Tudjuk, hogy a neheze csak most jön, de azért dolgozunk ilyen keményen, hogy akkor legyünk a legjobbak, amikor igazán fontos! Most az igazán nagy feladat január végén, a EYBL-ben vár ránk, szeretnénk tovább jutni ott is a következő körbe. Mivel hazai pályán játszunk, ezt az esélyt jó lenne megragadni. Nem lesz könnyű, ugyanis remek ellenfelek érkeznek hozzánk több országból.

…read more

Source:: I.Szolnok.hu

(Visited 7 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.