Átkeresztelték a kamukütyüt, és így próbálják ránk sózni

Olvasónk hívta fel a figyelmünket egy kamugyanús ajánlatra, amely az áramfogyasztás és az áramszámla mérséklését ígéri egy kütyü segítségével.

Kitöltöttük az oldalon található tesztet, melynek végén megtudtuk, hogy már majdnem 3500 ember tette meg ugyanezt – a weboldal tálalásában ennyien vannak, akik 50 százalékkal csökkenteni szeretnék az áramfogyasztásukat. Legálisan. Mert hogy ez a fő ígéret, hozzátéve, hogy azért ezt mindenkinél nem tudják garantálni, lehetnek eltérések.

Miután túl voltunk a teszten, az új webfelületen már az jelent meg, hogy eddig 5156-an felezték meg a Tesla Saver ECO segítségével az áramszámlájukat. A kütyü, rímelve az 50 százalékos árammegtakarítási ígéretre, akciósan, szintén féláron van, 24 580 forint helyett 12 290 forintért rendelhető meg. És ahogy kell, vannak róla pozitív vélemények, kommentek is, hogy tényleg, 50, sőt 70 százalékkal csökkent a számla, és ez milyen jó is. Igaz, hozzászólni ezekhez nem lehet, és új véleményt sem lehet közölni. A véleményezőknél pedig nem lehet rákérdezni, hogy tényleg igaz-e, ami az oldalon szerepel. Feltűnt a megfogalmazás is (hol tegeznek, hol magáznak), és a szövegben lévő hibák. Szóval gyanakodtunk.

Marhaság

Korábban már írtunk a hasonló ígéretekkel csábító Energy Saver Pro-ról, amiről kiderült, hogy átverés. Most megkerestük a Víz-, Gáz-, Fűtéstechnika szaklap szerkesztőjét, Lantos Tivadart, mert korábban szakértő bevonásával bizonyították, hogy az ígért előnyök nem következnek be. Sőt, mint megállapították, a kütyü még növelheti is az áramfogyasztást.

Lantos Tivadar azt írta, ismerős a Tesla Saver ECO, a kütyü csomagolása maradt, csak a név változott. Ezt jól szemlélteti ez a páros kép is. Bal oldalon a 2014-es fotó. Jobb oldalon a most a weboldalon megjelenő fénykép.

Balra a 2014-es termék, jobbra a friss látható.

Szóval a bal oldali az, amit ők 4-5 évvel ezelőtt szétszedtek, vizsgáltak is, amikor még Energy Saver Pro néven futott.
Lantos szerint az 50 százalékos ígéret mindennemű teljesítménycsökkenés nélkül már elég bizonyíték az átverésre. A honlapot átfutva úgy véli, kamuoldalról van szó. A minősége, az url hosszúsága is erről árulkodik.

Hozzátette, a szöveg tele van blődségekkel. Például: „A számos zavar a hálózatban nagyon sűrűn előfordul. Ezek zavarják a kiegyensúlyozott villamos áramlást minden háztartási készülékben. A Tesla Saver ECO eszköz szerepe a hálózati zavarok szűrőjeként szolgál, és javítja a tulajdonságait annak érdekében, hogy energiát takarítson meg otthoni vagy irodai eszközöknél.” Ez Lantos szerint műszaki szempontból értelmezhetetlen. Igaz, hogy néha hasonlítják az elektromos hálózat működését a vízhez, de semmi közük nincs egymáshoz sem fizikai sem működési szempontból. Marhaság! – jegyezte meg.

Mit mondott a vizsgálat?

Viszont a mérnököt igazán a számok győzik meg, tehát mérni kell. Emlékeztetett rá, hogy megvették a készülék elődjét, és tesztelték. Úgy gondolja, belülről ugyanarról lehet szó, ugyanarról az átverésről. És most a műszaki érdeklődésű olvasók kedvéért a részletek (aki bővebben is kíváncsi, annak a VGF korábbi cikkét ajánljuk):

Az Energy Saver első ránézésre egy ceruzaakkumulátor-töltőre hasonlít, amelyen a dugvillán kívül két darab üzemállapot- jelző LED látható. A készülék szakmai vizsgálatát a C+D Automatika Kft. munkatársaival végezték el saját akkreditált kalibráló laboratóriumukban. A vizsgálat egyszerű volt, bedugtak egy fogyasztásmérővel rendelkező dugaljba egy olajradiátort a Tesla ECO elődje az Energy Saver nélkül, majd a Tesla ECO elődjével. …read more

Source:: Hir24 – Gazdaság

(Visited 4 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.