Jobban gyorsul a Model 3, mint azt várták

A Tesla Model 3-tól senki sem várta, hogy olyan népszerű lesz a gyorsulási versenyeken, mint a Model S. A megengedhető árú Tesla teljesítménye ellenben olyannyira meglepte a vevőket, mint a Teslát, hiszen a becsült adatokat is túlszárnyalta.

A korai vásárlók már el is kezdték tesztelni a Model 3-at más autók ellen.

A Tesla oldalán a nagyobb akkucsomagos Model 3-nak a 0-100-as sprintje 5,1 másodpercre volt írva, ellenben a DragTimes már 4,6 másodperces gyorsulást is produkált az autóval.

Ez megközelíti az alap Tesla Model S-t, ami 75 kWh-s akkumulátorral, 4,2 másodperc alatt éri el a 100 km/h-s sebességet.

A vevő összehasonlította a pályán a Model 3-at kettő Model S verzióval – a 75D-vel és a P100D-vel -, hogy lemérje a különbséget.

A végeredmény várható volt, de nagyon érdekes, hogy csak egy orrhosszal volt képes győzedelmeskedni a 75D.

Közben más autókkal is összemérték az olcsóbb Tesla tudását, mint például a Ford Mustang Ecoboost:

Valószínűleg még láthatunk ilyen videókat, ahogy egyre több Model 3 kerül kiszállításra. Ellenben ez akkor lesz igazán érdekes, ha a Performance változat is megjelenik.

Amikor a Model 3 gyártásába kezdtek, Elon Musk, a Tesla ügyvezető igazgatója azt mondta, “valószínűleg 2018 nyarán fog érkezni a legerősebb változat”. Ellenben ez a sok gyártási fennakadás előtt volt.

A Model S-ből következtetve a Performance változat a legnagyobb akkumulátorcsomagot, és kettő elektromos motort fog kapni. Ezek közül a hátulsó jóval erősebb lesz, mint az alap verzióban. Elon Musk azt is megemlítette, hogy talán Ludicrous módot is kap majd az autó.

Forrás: InsideEvs

The post Jobban gyorsul a Model 3, mint azt várták appeared first on ZoldAutok.hu.

…read more

Source:: ZoldAutok.hu

(Visited 4 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.