Nem egyszerű számlát kapni kereskedelempolitikáért felelős miniszteri biztos cégénél

Alig kért hete derült ki, hogy a Szatmáry Kristóf kereskedelempolitikáért felelős miniszteri biztos és közeli rokonai tulajdonában álló Szatmáry Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. adata cég feltűnt a be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztató cégek listáján. A fideszes politikus akkor a könyvelője figyelmetlenségével magyarázta a kínos hibát.

A 24.hu munkatársai most Szatmáryék XVI. kerületi zöldség-gyümölcs boltjában próbálták ki, hogy vajon szabályosan működik-e az üzlet, de azt tapasztalták, hogy

„12-ből 9 esetben a bevételt nem ütötte be az eladó az online pénztárgépbe, csak betette a nyitva levő pénztárgép érméket, bankjegyeket tároló részébe”.

Szatmáry Kristóf kereskedelempolitkáért felelős miniszteri biztos, itt még a BKIK elnökeként.

A lap beszámolója szerint csak akkor kaptak nyugtát, amikor kifejezetten kérték. Amikor a lap megkereste Szatmáryt és azt a két családi céget, a miniszteri biztos az ügyvédjén keresztül szólította fel őket, hogy ne jelentessék mega cikket, különben pert indítanak. Az ügyvéd hangsúlyozta azt is, hogy Szatmáry Kristóf ugyan tulajdonosa a cégnek, de nem ügyvezetője, így nem vesz részt a társaság ügyvezetésében, operatív irányításában, nem ad utasítást és nem kéri számon a cégének a munkavállalóit.

…read more

Source:: 444.hu – Aktuális

(Visited 1 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.