A Fidesz által terroristának kinevezett Ahmed H a bíróságon támadta meg a nemzeti konzultáció róla szóló pontját

A Fidesz faliújságja, a Magyar Idők ír arról, hogy az Ahmed H. néven ismert szír férfi bíróságon támadta meg a magyar kormány hazugságokra épített nemzeti konzultációjának azt a pontját, ami róla szólt.

A sorosozó nemzeti konzultáció 5. pontja ugyanis úgy fogalmazott, hogy
„Egy másik Soros-szervezet, az Amnesty International többször is követelte annak az Ahmed H.-nak a szabadon bocsátását, aki kövekkel támadt a határt védő magyar rendőrökre, és ezért elítélték.”

Ahmed H. viszont még december végén azzal fordult a Fővárosi Törvényszékhez, hogy a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda megsértette a jó hírnevét, miután ügyében nem született még jogerős ítélet.

Mint arról korábban beszámoltunk, Ahmed H.-t első fokon, 2016 novemberében 10 év börtönre ítélték terrorizmus miatt, a kemény ítéletet Orbán Viktor miniszterelnök külön ünnepelte. A másodfokú tárgyalásnak 2017 nyarán lett vége. A közmédia egész napos műsorral készült a jogerős ítéletre, és szórakoztató kapkodás lett belőle, amikor a szír férfit mégsem marasztalták el. Új eljárást rendeltek el, ez a megismételt tárgyalás azóta is zajlik.

A Magyar Idők úgy _____értesült_____, hogy a felperes keresetét a bíróság idézés nélkül utasította el január 22-én, mivel a keresetlevél nem tartalmazta a felperes lakhelyét, sem a bírósághoz intézett határozott kereseti kérelmet. A fideszes házifelületnél mindenesetre arra számítanak, hogy Ahmed H. ügyvédje ismételten be fogja nyújtani a keresetet a hibák javítása után.

Az újraindított per egyik tárgyalási napján derült ki aztán, hogy bár Ahmed H. öt alkalommal valóban dobott el köveket a röszkei átkelőnél, de a korábbi vádakkal szemben nem ő hergelte a tömeget és a konfliktus kitörésekor pedig viselkedésével pont mintha hűteni próbálta volna az indulatokat.

Annak ellenére, hogy egyelőre nincs jogerős ítélet, ami kimondta volna, hogy Ahmed H. terrorista lenne, nemcsak a nemzeti konzultációban, hanem a kormánykommunikációban is rendszeresen terroristaként hivatkoznak a szír férfira. Nemrég írtunk arról, hogy ha elítélik Ahmed H.-t terrorizmusért, az jó a kormánynak, ha pedig nem, az még jobb.

…read more

Source:: 444.hu – Aktuális

(Visited 2 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.