10 év vagy 200.000 km garanciát kínál hibrid modelljeire a Lexus

A japán luxusautó gyártó magabiztos lépését még különlegesebbé teszi, hogy a megnövelt garanciával a második vagy harmadik (vagy további) tulajdonos is rendelkezhet, ami kétségkívül még tovább növeli majd a Lexusok újraértékesíthetőségét, avagy a flottapiacon használt szakkifejezéssel élve maradványértékét. A Lexus Prémium Hibrid Garancia a prémium autó piacon egészen új helyzetet teremtve várhatóan további lendületet ad majd a márka elmúlt években már így is szárnyaló értékesítéseinek.

Köztudott, hogy a valamennyi prémium versenytársánál alacsonyabb meghibásodási statisztikákat és üzemben tartási költségeket kínáló modelljeiről ismert Lexus az elmúlt 20 évben több környezetbarát hibrid autót értékesített (világszerte több, mint 1 millió darabot), mint összes prémium versenytársa együttvéve. Mindeközben a Lexus az egyetlen olyan autómárka a világon, amelynek valamennyi modellje, a kompakt CT-től az NX crossoveren és az LS luxuslimuzinon át az LC szupersportkupéig elérhető hibrid hajtással. A Magyarországon ma kínált 7 hibrid hajtással is (vagy kizárólag azzal) elérhető Lexus modellel a márka a piac legszélesebb hibrid portfólióját jegyzi. Nem véletlen hát, hogy a hazánkban is 97%-ban hibrid meghajtású autókat értékesítő Lexus a hibrid modellekre nyújtja a piac legütősebb garancia feltételeit.

A Lexus Prémium Hibrid Garancia a 2018. január 1. után a magyarországi hivatalos Lexus márkakereskedések által eladott új hibrid Lexusokra érvényes, a forgalomba helyezéstől számított 200.000 km-ig vagy a járművek 10 éves koráig érvényes (amelyik előbb bekövetkezik). A kiterjesztett garancia az alábbi gyári hibrid részegységek meghibásodására vontatkozik:

· A nagyfeszültségű hibrid akkumulátor

· A nagyfeszültségű hibrid akkumulátor vezérlő egysége

· A hibrid rendszer központi elektronikus vezérlő egysége

· A hibrid hajtómű (tartalmazza az elektromos motort és a generátort)

· A hibrid jármű invertere és konvertere

Amennyiben bármely, a garancia hatálya alá eső fenti alkatrész az említett garanciális időtartamon belül váratlanul meghibásodik, és ennek következtében a gépkocsi javításra szorul, a javítást a Lexus térítésmentesen cseréli az alkatrészt és elvégzi a szükséges javítást. Fontos, hogy a garancia érvényességéhez a Lexus szervizkönyvben előírt időszakos karbantartási munkákat maradéktalanul el kell végeztetni, amelyekre a hivatalos Lexus márkaszervizek rendelkezésre állnak, a garanciális jogok ugyanis megszűnnek, amennyiben az időszakos karbantartási műveleteket nem végezték el az előírt kilométerfutás után vagy legalább évente egyszer. Érthető módon a garancia megőrzéséhez az autón elvégzett mindenfajta javítási vagy karbantartási munka csak a márkaszervizben vásárolt üzemi folyadékok és eredeti Lexus alkatrészek vagy azokkal megegyező minőségű anyagok és alkatrészek felhasználásával végezhető el a gépkocsin.

Amennyiben ezek a feltételek fennállnak, a Lexus Premium Hibrid Garancia a gépkocsi tulajdonosának megváltozásával is érvényben marad, így a gépjármű második (vagy további) tulajdonosa is tökéletesen nyugodt lehet autója megbízhatósága kapcsán.

„A hibrid részegységekre vonatkozó 10 év vagy 200.000 kilométeres garancia a piac legerősebb ajánlata, egyetlen versenytársunk sem kínál hasonlót. Mindez elsőre talán bátor lépésnek tűnhet, ám mindössze az a magabiztosság az alapja, amellyel a Lexusokban bemutatkozó, a világ legfejlettebb hibrid rendszerének tartott technológiára tekintünk.” – fogalmaz Kárpáti László, a Lexus magyarországi vezetője.

Kétségtelen, hogy …read more

Source:: Autoszektor.hu

(Visited 7 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.