Ismét hatalmasat fejlődött a magyar töltőinfrastruktúra

Képernyőfotó 2018-02-14 - 15.04.39
Pont a minap bosszankodtam arról, hogy bár sokat fejlődött az elmúlt években a magyarországi töltőinfrastruktúra, még mindig gyakorlatilag átjárhatatlan az ország villanyautóval.

Érdemes tudni, hogy Pécsett lakok, így a saját bőrömön tapasztalom a hosszú távú villanyautózás nehézségeit, hiszen az importőrök tesztautóit általában Budapesten kapjuk meg és Budapestre is kell visszavinnünk. El sem tudom mondani, mekkora fejtörést okozott mindig a Pécs-Budapest táv.

CHAdeMO csatlakozós autóval még csak-csak kivitelezhető az út, lásd Nissan e-NV200 roadtrip, a siófoki villámtöltőnek köszönhetően, viszont a CCS-es autókkal annál nehezebb a helyzet. A következő screenshotot ma délután készítettem. A Plugshare-en a CCS töltőkre szűrtem, így csak azok jelennek meg. Jól látszik, Pécs és Budapest között egy darab sincs. Opció persze a dunaújvárosi AC vagy a szekszárdi AC töltő, de kinek van ideje 2-3 órákat csak a töltésre várni.

A Volkswagen e-Golf tesztünk után már tavaly nyáron beszéltünk a Porsche Hungáriával arról, hogy biztosítanának nekünk egy e-UP!-ot is, de az előbb felsoroltak miatt nekem az e-UP! sajnos nem volt opció, hisz amíg az elektromos Golffal Budapestről pont lejutottam Pécsre, addig az e-UP!-ot legalább egyszer kellene útközben tölteni. Már olyanra is gondoltam, hogy a következő útvonalon teszem meg az autóval a Budapest-Pécs utat:

Talán én örülök ennek a hírnek a legjobban, a Plugshare felületén megjelent Dunaújváros városánál egy narancssárga színű jelzés, azaz villámtöltőt telepítenek a városban. Izgatottan kattintottam rá a pinre, csak reménykedtem abban, hogy CCS villámtöltőről van szó. Reményeim teljesültek, ugyanis a dunaújvárosi Lidl épít olyan villámtöltőt, amely mind a CCS, mind a CHAdeMO szabványon keresztül képes tölteni, így végre megszűnik Pécs villanyautós elszigeteltsége. Azt egyelőre nem tudom mire vélni, hogy a térképen 2db villámtöltő is látszik, mindkettő egy-egy Lidl mellett, egymástól 3 km-re. Kötve hiszem azt, hogy a Lidl egy ilyen kis városba, ráadásul ilyen közel egymáshoz építene villámtöltőket.

Köszönjük Lidl!

Képernyőfotó 2018-02-14 - 21.47.51

The post Ismét hatalmasat fejlődött a magyar töltőinfrastruktúra appeared first on ZoldAutok.hu.

…read more

Source:: ZoldAutok.hu

(Visited 1 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.