Jön az elektromos M-es BMW, de előtte van még egy lépcsőfok a gyártónál

Az autóipar átformálódását a BMW is követi, sőt. A német márka az elsők között volt, akik tisztán elektromos hajtású autót kínált akkor, amikor piacra dobták az i3-at.

Náluk már külön almárka foglalkozik az elektromos hajtással, név szerint az i divízió. Emellett a németek egy másik részlegre is rendkívül büszkék, mégpedig az M, házon belüli motorsport csapatra.

Ugyan jelen vannak az „i” modellek, de a villanyosítástól az M-es BMW-k sem „menekülhetnek”. Kár is lenne, hiszen a legkomolyabb sportautók napjainkban többnyire hibrid rendszerekkel dolgoznak. Ezt a részleg vezetője, Frank Van Meel is látja, és már készülnek is az első tisztán elektromos modelljükre. De csak egy fontos lépcsőfok után.

A főnök elmondta, hogy még mielőtt egy teljesen elektromos M-es BMW-t mutatnának be, terveznek egy hibrid sportautót. A cél ezúttal is a teljesítmény növelése lesz, és csak ezután következik a fogyasztás kérdése.

Az első tisztán elektromos modelljük érkezésére egyelőre még nem tűztek ki dátumot, de még valószínűleg sokat kell várnunk, hiszen ezt megelőzően az említett hibrid modellt fogják bevezetni a kínálatukba.

Forrás: BMWBlog.com

The post Jön az elektromos M-es BMW, de előtte van még egy lépcsőfok a gyártónál appeared first on ZoldAutok.hu.

…read more

Source:: ZoldAutok.hu

(Visited 3 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.