Kínában annyi annyi korrupt politikust csuktak le, hogy már nincs elég cella a pekingi elitbörtönben

A Peking egyik külvárosában lévő Csincseng börtönben, ahová a korrupcióért elítélt magas rangú hivatalnokokat is zárják, a holdújév általában nagyon várt ünnep. Ilyenkor ugyanis a 60 év fölötti raboknak engedélyezik, hogy a vacsorájukat a cellájukban egyék meg néhány családtagjuk társaságában.

Idén azonban ez az ünneplés elmaradt, mégpedig a South China Morning Post forrásai szerint azért, mert

a börtön tele van.

Az elmúlt 5 évben Hszi Csin-ping elnök korrupcióellenes törvényei és az állami korrupcióra kiemelt figyelemmel vadászó hatósági razziák miatt ugyanis a kínai államigazgatás különböző szintjein összesen majd 1,3 millió tisztviselőt vontak valamilyen módon felelősségre. Körülük sokan börtönbüntetést kaptak, és a legmagasabb rangú lebukott tisztviselőket a Csincseng börtönbe zárták.

Itt most annyi rab van, hogy a börtön személyzete nem tudta vállalni a szokásos, családtagokkal töltött vacsorák biztosítását.

A börtönt egyébként Kínában is elitbörtönnek nevezik, de ez nem úgy elit, ahogyan nyugaton értjük: nem azért elit, mert luxuskörülmények között tartják a rabokat, hanem mert annyira szigorúan őrzik, hogy luxusrabok fogvatartására ez a legalkalmasabb. Sőt, a fogvatartás körülményeire többször panaszkodtak is már az itteni rabok. (South China Mornging Post)

…read more

Source:: 444.hu – Aktuális

(Visited 1 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.