Többen meghaltak meg egy iskolai lövöldözésben Floridában

Lövöldözés volt a floridai Parkland egyik középiskolájában, ahol az MTI szerint legalább 20, az Axios szerint legalább 14 ember megsebesült. A helyi rendőrség beszámolói szerint a lövöldözésnek több halálos áldozata is van.

A Fort Lauderdale városától északra fekvő Parkland iskolájának környékét lezárták, tart az iskolában lévő diákok kimenekítése. A helyi rendőrség és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) munkatársai a helyszínen vannak.

Az első értesülések szerint a tanítás végén dördültek el a lövések, a gyanúsított, egy fehér férfi, aki nem az iskola jelenlegi diákja, már őrizetben van.

Az amerikai televíziókban sugárzott légi felvételek tanúsága szerint diákok hosszú sora, felemelt kézzel, rendőrségi biztosítás mellett vonul ki az iskola épületéből. Az iskolát egy tucatnyi rendőrautó és egy páncélozott jármű veszi körül.

Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője közölte: Donald Trump elnököt tájékoztatták a történtekről, az elnök részvétét fejezte ki, és beszélt a floridai kormányzóval.

Idén ez a 18. iskolai lövöldözés az Egyesült Államokban. (Axios, MTI)

…read more

Source:: 444.hu – Aktuális

(Visited 1 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.