Csobai Vera: A békemenetekről

Egy kis visszaemlékezés ez a békemenetekről, amelyek a kormány politikája mellett voltak hivatottak demonstrálni. 2012. január 21-én a Civil Összefogás Fórum (CÖF) által rendezett Békemenet volt az első óriási tömegdemonstráció Magyarországért, a második Orbán-kormány politikájának támogatására. A Békemenet délután 16 órakor indult el a Hősök teréről. Senki sem gondolta, hogy a térről még özönlik a nép, amikor az első sorok befordultak a Bajcsy-Zsilinszky útról a Kossuth tér felé. A több mint ötszázezer felvonuló és a televíziónézők milliói határon innen és túl, 1956 óta ismét elementáris erővel érezték a magyar összetartozást, a magyar összefogást.

Az első Békemenet 2012. január 21-én. / Fotó: Polgárportál

A 2012. március 15-re szervezett második Békemeneten szintén a második Orbán-kormány politikájának támogatására vonult fel több százezer ember a budapesti Kossuth térre. A lengyel szimpatizánsokkal kiegészült budapesti békemenet sok ezer résztvevője a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Széchenyi István téri épülete elől indult a Kossuth Lajos térre; a tömeg vége még a Lánchíd budai hídfőjénél járt, az eleje pedig már az Arany János utcán haladt a Kossuth Lajos téren várakozó tízezrek felé.

a Békemenet készen áll az európai kontinens és Magyarország megőrzendő szuverenitásáért, valamint a hagyományokra épülő civilizáció megvédéséért demonstrálni. - Fotó: Polgárportál
Második Békemenet, 2012. március 15-én. A Békemenet készen áll az európai kontinens és Magyarország megőrzendő szuverenitásáért, valamint a hagyományokra épülő civilizáció megvédéséért demonstrálni. / Fotó: Polgárportál

A 2012. október 23-án megvalósult harmadik Békemenet célja ugyancsak Orbán Viktor és a nemzeti kormány melletti szimpátia demonstrálása volt. A Széna téren összegyűlt tömeg órákon keresztül vonult Budáról Pestre, az ünneplők jelentős része már a téren várakozott, amikor a menet elérte a Margit hidat. A téren és a környékén végül közel négyszázezer ember hallgatta Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédét. (Forrás: Wikipédia)

A civil összefogás ereje ismét megvédte Magyarországot
Békemenet, 2012. október 23. / MTI fotó

Igen, a Békemenetek mindegyike teljesen egyértelmű üzenet volt, egyértelmű kiállás a kormány politikája mellett, s annak támogatására.

“Reményt kaptak, elhiszik, hogy erősek lettek és a mi álmunk szertefoszlott. Mutassuk meg, hogy vagyunk egy páran! “– ezekkel a szavakkal hirdette meg Bayer Zsolt a következő Békemenetet most, 2018-ban.

Újra eljött az az idő, mennünk kell, mert bizonyságot akarunk tenni kormányunk támogatásáról, arról, hogy bizalmunkat és megbecsülésünket élvezi!

Március 15-én ismét találkozunk!

The post Csobai Vera: A békemenetekről appeared first on PolgárPortál.

…read more

Source:: PolgárPortál.hu

(Visited 3 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.