Theresa May kimondta, hogy a brexit után a City nem működhet úgy tovább, mint eddig

A brit miniszterelnök szerint a londoni City pénzügyi központja nem működhet olyan szabályozási rendszerben, amelyet máshol alakítanak ki.

Theresa May a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorában kijelentette: ha Nagy-Britannia a brit EU-tagság megszűnése után is a passportingjogok érvényesítésére törekedne, a City pénzügyi központjának olyan előírásokat kellene betartania, amelyeket mások határoznak meg. Tekintettel a City fontosságára, nem járható út e szabályok egyszerű elfogadása úgy, hogy Londonnak nincs befolyása kialakításukra.

A londoni Cityben honos pénzügyi szolgáltató cégek azonban éppen attól tartanak, hogy a brexit után elveszíthetik az euróövezeti piacokra szóló passportingjogokat, vagyis szolgáltatásnyújtási engedélyeiket, különös tekintettel arra, hogy a brit kormány tervei szerint Nagy-Britannia az EU-tagság megszűnésével egy időben kilépne az Európai Unió egységes belső piacáról is.

A brit miniszterelnök igyekezett megnyugtatni a pénzügyi vállalatokat, hogy egy alternatív rendszert fognak felállítani, mely révén maradhatnak az Egyesült Királyságban, és a jövőben is tudnak majd szolgáltatni az Európai Unió felé. Ennek részleteiről azonban egyelőre nem sokat tudni.

May a vasárnapi műsorban emellett arról beszélt, hogy egy ambiciózus, de gyakorlatias gazdasági együttműködési víziót vázolt fel az EU számára pénteki beszédében, és szerinte fontos belátni, hogy a Nagy-Britannia számára jó megállapodás jó megállapodás lesz az EU számára is. (MTI, Guardian)

…read more

Source:: 444.hu – Aktuális

(Visited 2 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.