Az ellenzék akkorát hazudik, hogy villanypózna adja a másikat

Sikerült újabb imamalmot megpörgetnie (olykor) a józan észtől is eltántorulni látszó ellenzéknek: csalás történt a szolnoki közvílágítás korszerűsítésekor. Csalás, mert nem annyi, amennyi;csalás, mert Orbán miniszterelnök veje nyerte a közbeszerzést és csalás, mert nem korszerű a korszerűsítés.

Viszont vannak tények. A város a közbeszerzési pályázatot három és fél évvel ezelőtt, 2014 októberének végén írta ki. Tiborcz István, Orbán Viktor veje akkor már éppen kilenc hónapja nem volt érdekelt abban a cégben, amelyik később elnyerte a munkát, lemondott igazgatósági tagságáról. Ettől még az ellenzék hazug harsonája: mer’ a Tiborcz, meg az Orbán, meg a sógor-koma…Hát nem. A rokoni kapcsolat igaz, minden más hazugság.

Nem annyiba került, amennyibe. De. Annyiba. A város nyolcszáznegyvenhárom milliót nyert az Uniótól, hozzá jött még a kormány önerő alapjától százhatvan millió. Szolnok kasszájából 175 millió forintot kellett hozzátennie a számla kiegyenlítéséhez. Mi több, az utcalámpák visszakerültek a város tulajdonába. Amúgy pedig öt és fél ezer lámpát cseréltek ki újabbra, korszerűbbre, ennek okából esztendőnként több, mint egymillió kilowattórával kevesebb áramot használ a város, mint annak előtte. Ez évente 60 milliós spórolás, két év óta ez nagyjából 120 milliós megtakarítás, amit másra lehet költeni. Például útjavításra. Tehát korszerűbb és takarékosabb lett a közvilágítás, minden más hazugság.

És még valami nem elhanyagolható apróság. A szolnoki ellenzék a közgyűlésben minden, azaz minden a közvilágítás később megvalósult korszerűsítését célzó előterjesztést megszavazott. Mondom: mindent! Öt évvel ezelőtt a pályázat benyújtását, az önerőt egyhangúlag támogatták a képviselők, de a módosítást is tizenöt igennel fogadták el májusban. Vagyis az ellenzék teljes támogatásával. Iváncsik, Radócz, Nagy, Petrovay, Török képviselők voksa igen volt, csak bele kell lapozni a jegyzőkönyvbe. Aztán volt mód arra, hogy kedvezőbb legyen a pénzügyi konstrukció, így született az újabb módosítás 2015 júniusában, amit minden jelenlévő városatya és anya támogatott, köztük Kiss, Radócz és Tóthné ellenzéki képviselők. Tehát az ellenzék teljes mellszélességgel támogatta a tervet, a győztest, minden más hazugság.

Az a kérdés, hogy akkor hülyék, felelőtlenek, tudatlanok voltak és azóta megokosodtak? Vagy csak választási időszak van, nagyon kéne a hatalom a szocialistáknak, a dékásoknak, az együttösöknek, na meg a jobbikosoknak? Így azután semmi sem drága. Bármivel fizetnének a sikerért. Még a becsülettel is. Ez az igazság, minden más hazugság.

hz

…read more

Source:: I.Szolnok.hu

(Visited 1 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.