Demszky besegít a Fidesznek: Az OLAF egy nulla, a jelentéseik nagy része pedig baromság

Az OLAF teljesen lényegtelen, egy nulla, jelentései nagy része amúgy is baromság, és azoknak semmiféle jogi vonatkozásuk nincs és nem is lehet – idézi a PestiSrácok Demszky Gábort és Magyar Györgyöt. Igaz, véleményüket nem most, hanem tavaly adták elő, amikor az uniós hivatal épp a 4-es metró MSZP–SZDSZ-es gigamutyijával foglalkozott.

Az internet szerencsére nem felejt. Ez Demszky Gábor volt SZDSZ-es főpolgármester és ügyvédje, Magyar György szempontjából inkább balszerencse, hiszen két kattintással előkereshető, hogyan ekézték bő egy évvel ezelőtt az Európai Csalás Elleni Hivatalt (OLAF) a 4-es metró beruházásáról szóló lesújtó jelentés kapcsán – írja a pestisracok.hu.

A cikk leírja, hogy az OLAF akkor megállapította, a 4-es metróvonal építésekor elkövetett korrupció volumene uniós összevetésben is dobogós helyen áll, Magyarország történetének pedig a legnagyobb közpénzmutyijáról van szó. A hivatal szerint a projekt során mintegy 167 milliárd forint kár érhette a magyar államot, Magyarországnak pedig 59 milliárd forintnyi uniós támogatást kell visszafizetnie Brüsszelnek.

A jelentés több balliberális politikust is felelősnek nevezett a metrópanamázásban, köztük Demszky Gábort. A bukott SZDSZ-es főpolgármester nem ment el a parlamenti vizsgálóbizottság meghallgatására, ugyanakkor baráti közegben szívesen nyilatkozott „ártatlanságáról” – idézi a PestiSrácok.

Például a Budai Liberális Klub nyugdíjasai előtt tavaly februárban kifejtette, gyakorlatilag Putyintól Trumpon át Orbánig mindenki tehet a 4-es metró körüli botrányról, egyedül ő nem. Ám ennél is érdekesebb a balliberálissá vedlett Hír TV-nek adott tavalyi interjú, amelyből megtudhatjuk, hogy az egész OLAF gyakorlatilag egy kutyaütő társulat, semmit sem érnek a jelentéseik, Demszky pedig teljesen, de teljesen ártatlan.

Demszky Gábor ügyvédjének, Magyar Györgynek (aki az április 8-i választáson Somogy megye négyes számú választókerületében a balliberális ellenzék közös jelöltjeként indul) ugyancsak markánsan lesajnáló véleménye van az OLAF-ról. Vagy legalábbis az volt tavaly januárban, amikor Vágó István DK-elnökségi taggal, nyugalmazott kvízmesterrel együtt az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége volt.

Igaz, akkor még a 4-es metrós OLAF-jelentés pörgött, nem az Eliosról szóló újramelegített, második jelentés. A beszélgetés Vágó István kedélyes nevetgélésével indult, majd Magyar György komolyra fordította a szót:

Azt kell tudnia a nézőknek, hogy az OLAF az egy különleges szervezet, az Európai Bizottság része és független, és a világon senkit sem vádol, és a világon senkire nézve nem tár fel bizonyítási anyagot – mondta az ügyvéd.

A teljes cikk elolvasható itt:

Forrás: Pestisrácok.hu / hirado.hu

The post Demszky besegít a Fidesznek: Az OLAF egy nulla, a jelentéseik nagy része pedig baromság appeared first on PolgárPortál.

…read more

Source:: PolgárPortál.hu

(Visited 4 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.