Törvénysértő Orbán-gyalázás?

A választási kampány sok aljasságot tartogat, így azon aligha lepődött meg bárki, hogy a Hírkrónika az Orbán-családot gyalázó videót tett közzé. Az viszont sokaknak szúrta a szemét, hogy ehhez a Karthago együttes Requiem című dalának zenéjét, s átírt szövegét használták fel. Az együttes érthetően felháborodott ezen, s jogi lépések megtételét fontolgatják. Szigeti Ferenc, a zenekar vezetője a csapat közösségi oldalán jelentette meg közleményüket:

„Ezúton szeretnénk tájékoztatni a kedves Facebook közösséget, hogy napokban, az egyik párt által közzétett kampányvideóhoz, amelyen a Requiem c. dalunk politikai kampánycélú, vicces „átdolgozása” hallható, a KARTHAGO együttesnek semmilyen köze nincs!!
Nem mi játsszuk, nem mi énekeljük.
Mélységesen fel vagyunk háborodva, a saját szellemi termékünk és szellemi tulajdonunk ilyen pofátlan ellopása és jogtalan megváltoztatása miatt! Elhatárolódunk továbbá az eredeti zene és a szöveg ilyen jellegű, egyértelműen politikai célú felhasználásától és főleg teljes kiforgatásától, ezt egyetlen pártnak sem engedtük volna meg soha!!
Szeretnénk hangsúlyozni, hogy részünkről ez nem politikai állásfoglalás.
A törvények nem betartása, a személyiségi és tulajdonjogok törvényi védelmének figyelmen kívül hagyása, ilyen öncélú felhasználása alapvetően teljesen jogtalan, szerzői jogilag abszolút jogsértő, ez pedig semmiféle párt részéről nem megengedett! Engedélyt erre tőlünk nem kértek és nem is kaptak!
A KARTHAGO együttes tudatosan mindig is távol tartotta magát közvetlen napi politikától, ezt pedig ezután is szeretnénk fenntartani.
Az átdolgozás pedig amiatt is végtelenül ízléstelen, mert készítői nem vették figyelembe, hogy ez a gyönyörű, nemzetközileg is elismert, Ausztriában fesztiváldíjas, sőt aranylemezes, legendás dal, egy requiem, azaz egy koncerten meghalt fiú emlékére született!! Ezzel most, annak a meghalt fiúnak az emlékét is megcsúfolták, megalázták!
Felszólítjuk az érdekelteket, hogy azonnal vonják vissza, állítsák le a felhasználást és vegyék le a videót, mert a szükséges jogi lépéseket megtesszük.
Ennek egyértelmű jogi alapja, a Szerzői Jogról szóló, 1999 évi LXXVI. Törvény (hatályos 2015.07.16.-tól) és különösen annak 13. és 29. paragrafusa!

A KARTHAGO együttes nevében Szigeti Ferenc zenekarvezető, a Requiem szerzője.” (iszolnok)

…read more

Source:: I.Szolnok.hu

(Visited 2 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.