Súlyos pénzügyi bűncselekmény miatt nyomoznak Trump személyi titkára után, kirúgták a Fehér Házból

Donald Trump személyi titkárát kedden menesztették a Fehér Házból. John McEntee ellen a belbiztonsági minisztérium indított nyomozást súlyos pénzügyi bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt a CNN értesülései szerint, ezért kellett távoznia az elnök közeléből.

John McEntee (balra)Fotó: CHIP SOMODEVILLA/AFP

A CNN úgy tudja, hogy a vádaknak nincs köze az elnökhöz. Miután megjelentek a McEntee kirúgásáról szóló hírek, a Trump-stáb közölte, hogy a férfi az újraválasztáson dolgozó kampánycsapat tagja lesz a jövőben vezető tanácsadói poszton.

McEntee-t a biztonságiak kísérték ki a Fehér Házból hétfőn a CNN három forrása szerint. A nyomozás miatt megvonhatták tőle eddigi jogosultságait, melyeket a korábbi átvilágítások során szerzett, ezért kellett mennie. McEntee nem kívánt nyilatkozni a CNN-nek.

A Fehér Ház sajtószóvivője sem kívánt semmit hozzáfűzni az ügyhöz, mint Sarah Sanders elmondta, személyi kérdéseket nem kommentálnak.

McEntee a kampány kezdete óta a Trump-stáb tajga volt, személyi titkárként dolgozott az elnök mellett, és egyike volt a legtovább szolgáló beosztottaknak. A személyi titkári poszt azt jelentette, hogy a munkaidő jelentős részében Trump mellett volt.

Nem McEntee volt az egyetlen, akinek el kellett mostanában hagynia a Fehér Házat, miután Trump kabinetfőnöke, John Kelly reformokat vezetett be a jogosultságok terén, a közelmúltban több, régóta Trump mellett szolgáló ember is távozott, miután Kelly szigorította, hogy az ideiglenes átvilágítási engedéllyel rendelkező beosztottak milyen típusú információkhoz nem férhetnek hozzá. (CNN)

…read more

Source:: 444.hu – Aktuális

(Visited 6 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.