25 éve Győrben az Audi: Dakarig érne a kocsisor

A jubileum nyitányaként sajtótájékoztatót tartottak Budapesten, amelyen a kormányt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, a várost Borkai Zsolt polgármester, az Audi Hungaria-t pedig Achim Heinfling, az igazgatóság elnöke képviselte.

A képen (balról jobbra) Simon Róbert Balázs, államtitkár,parlamenti képviselő, dr. Knáb Erzsébet, az AUDI HUNGARIA Zrt. igazgatóságának tagja, Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter, Achim Heinfling, az AUDI HUNGARIA Zrt. igazgatóságának elnöke, Borkai Zsolt, Győr város polgármestere és Kara Ákos, parlamenti képviselő, államtitkár.

Az Audi Hungaria 25 éve egyet jelent az innovációval. Büszkén tekintek vissza a vállalat által elért eredményekre, valamint munkatársaim teljesítményére, és bizakodva tekintek a következő 25 évre – fogalmazott Achim Heinfling, aki felidézte, 180 lehetséges telephelyet vizsgáltak, végül Győr lett a befutó. Volt egy félkész csarnok, gépgyártási hagyományok és nagyon jó keretfeltételek – ezekkel indokolta azt, miért kezdődhetett el Győrben a négykarikás márka sikertörténete.

Ezt igazolják a számok is. 25 év alatt az Audi Hungaria összesen 33. 294.371 motort gyártott, amely 5,6 milliárd lóerőnek felel meg. 1998 óta, ekkor kezdték el gyártani a TT-t, 1.153.531 autó hagyta el a győri gyártócsarnokokat. Ha ezeket egymás mellé sorakoztatnák, az autók Győrtől egészen a szenegáli Dakarig érnének el.

CNG-motor gyártása

A 25 év mellett a tavalyi esztendő termelési adatait is ismertette Heinfling. Megtudhattuk, az Audi Hungaria a 2017-es évben is magas termelési volument ért el. Tavaly 1 millió 965 ezer motort gyártottak, s ezzel az eredménnyel az Audi Hungaria továbbra is a világ egyik legnagyobb motorgyára.

A motorok közül 1.073.998 három- és négyhengeres Otto-, valamint 404.796 négyhengeres dízelmotor volt. A vállalatnál 260.324 hanthengeres Otto-, és 174. 352 dízelmotor készült. Az öthengeres Otto-motorból, amely sorozatban nyolcadszor nyerte el az „Év Nemzetközi Motorja“ díjat, 14.640 darab gördült le a gyártósorról. Ezen kívül 36.757 nyolc- és tízhengeres motor készült Győrben, valamint a sorozatgyártásra történő felkészülés során már 298 elektromotort is gyártott a vállalat.

A motorgyártásban a munkatársak nyolc termékfelfutást valósítottak meg, köztük a 2.0 literes CNG-motorét, amelyet az Audi Hungaria irányításával fejlesztettek. Az első Győrben gyártott CNG-motort az Audi A5 g-tron és az A4 Avant g-tron modellekbe építik be.

A járműgyártásban összesen 105.491 Audi modell gördült le a gyártósorról 2017-ben. Az Audi A3 Limousine-ból készült a legtöbb, összesen 72.433 darab. Az Audi TT modellekből, amelyek 20 éve kizárólag Győrben készülnek, 17.568 Coupé-t, valamint 4.606 Roadstert gyártott az Audi Hungaria. A vállalatnál 2017-ben 10.716 Audi A3 Cabriolet készült, valamint a sorozatgyártásra történő felkészülés során 168 Audi Q3.

Audi RS 3 Limousine gyártása

Emellett a tavalyi évben a munkatársak sikeresen elindították a sportos Audi RS 3 Limousine sorozatgyártását. A győri négykarikás modellek világszerte több mint 90 országba jutnak el. Legnagyobb piacaik 2017-ben ismét az USA, Nagy-Britannia és Németország voltak.

A magyar gazdaság meghatározó szereplője vagyunk és elkötelezett munkánkkal formáljuk a jövőt. Az Audi Hungaria két területen is új korszakba lép jubileumi évében: 2018-tól Győrben gördül le a gyártósorról a márka első Magyarországon gyártott SUV modellje, az Audi Q3. A motorgyártás az Audi etron elektromos meghajtásának gyártásával egy fontos, stratégiai területtel bővíti portfólióját. „Ezekkel a projektekkel biztosítjuk vállalatunk hosszú távú sikerességét“, folytatta Achim Heinfling, aki szerint a …read more

Source:: Autoszektor.hu

(Visited 6 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.