E-buszokat tesztel a Flixbus a távolsági buszhálózaton

flixbus_electric_zoldautok
Akármennyire gyorsan is fejlődik az elektromos autózás, az akkumulátortechnológia és a töltés technológiája, a tisztán elektromos meghajtású járműveket még mindig leginkább a városi illetve agglomerációs közlekedéshez ajánlják. A hatalmas tömeggel rendelkező buszokat különösen, nekik olykor-olykor még a városi közlekedés is nehézkes. Ehhez képest a Flixbus a világon elsőként a távolsági buszhálózaton teszteli az e-buszokat.

Ha valaki nem ismerné a Flixbust, a Flixbus a Flixtrain-nel karöltve a FlixMobility leányvállalata. A FlixMobility elsődleges célkitűzése, hogy új alternatívát kínáljon a kényelmes, megfizethető és környezetbarát utazáshoz. Az egykori startup üzleti modellének köszönhetően gyorsan vált Európa legnagyobb távolsági buszhálózatává, közel 100 millió utas választja őket.

Ami érdekesebb számunkra, hogy ma jelentették be, az e-mobilitásba fektetnek és a világon elsőként e-buszokat tesztelnek a távolsági buszhálózaton. Az első teljesen elektromos Flixbus Franciaországban, Párizs és Amiens között fog járni április elejétől kezdődően. A második elektromos vonalat pedig 2018 nyarán nyitják meg, ez Németországban, Hessen és Baden-Württengberg között közlekedik majd.

Sokaknak ez a két vonal nem tűnhet jelentősnek, pedig meglehetősen az. A Flixbus ezzel egy irányt jelöl ki, megmutatja hozzáállását, mintaként szolgálhat konkurenseinek. Fontos kiemelni, hogy a cég flottája az elektromos buszokon túl modern és környezetbarát járművekből áll, aminek köszönhetően egy utazás akár 80%-kal is csökkentheti CO kibocsátásunkat, mintha személygépkocsival utaznánk.

A cég egyelőre nem közölte, hogy milyen gyártmányú e-buszokat fog flottába állítani, avagy milyen specifikációkkal rendelkeznek ezek a járművek, de megkerestük őket a kérdéssel és kíváncsian várjuk válaszukat. Addig is a sajtóközleményben szereplő képek:

The post E-buszokat tesztel a Flixbus a távolsági buszhálózaton appeared first on ZoldAutok.hu.

…read more

Source:: ZoldAutok.hu

(Visited 3 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.