Feljelentést tesz Semjén svédországi vadászati miatt a Transparency és a K-Monitor

Feljelentést tesz a NAV-nál Semjén Zsolt svédországi vadászatai miatt a Transparency és a K-Monitor tényfeltáró blog.

Közleményükben azt írják, hogy kormányfő-helyettesként Semjénnek nem lett volna szabad, míg országgyűlési képviselőként kifejezetten tilos volt elfogadnia a sajtóhírek szerint összesen 20-25 millió forintot kitevő vadászati költségek Farkas József által történő megfizetését.

Az Országgyűlésről szóló törvény értelmében ugyanis a „képviselő képviselői megbízatásával összefüggésben nem fogadhat el olyan ajándékot vagy más ingyenes juttatást, amely a mindenkori képviselői tiszteletdíj egyhavi összegét meghaladja”.

Semjén saját jogszerű jövedelméből nem tudta volna állni a vadászatok költségét, a felajánlott túrák így lekötelező mértékűnek számítottak; ez pedig a közszolgálatban nem fogadható el – írja a két szervezet.

Ligeti Miklós, a Transparency jogi igazgatója a Népszavának azt mondta: Semjén Zsoltnak fel kellett volna tüntetnie képviselő vagyonnyilatkozatában ezt a nagy értékű ajándékot. A Miniszterelnökség nem válaszolt a lap kérdésére, hogy Semjén fizetett-e adót az ajándékvadászatok után. (Magyar Nemzet, Népszava)

…read more

Source:: 444.hu – Aktuális

(Visited 6 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.