Fémkupakok, hutik-tuszok és a négy CEU: Kósa Lajos 14 legerősebb pillanata az elmúlt évekből

Miközben egy ország várja izgatottan, hogy mi derül még ki arról a rejtélyes, 1300 milliárd forintról szóló közjegyzői dokumentumról, amit Kósa Lajos is aláírt, mi összeszedtük a Fidesz vezető politikusának milyen emlékezetes pillanatai voltak az elmúlt években.

A forint felpofozása (2010 júniusa)

2010-ben, közvetlenül a Fidesz-kormány megalakulása után egy konferencián beszélt arról, hogy az átadás-átvétel alapján a közvetlen államcsőd elkerülése a cél, és szűk esélye van annak, hogy Magyarország elkerülje Görögország helyzetét. A vészhelyzet miatt pedig bizonyos gazdasági alkotmányossági szabályok felfüggesztésére is sor kerülhet átmenetileg. Az előadása kiszivárgása után a forint árfolyama nagyot esett, sok devizahiteles törlesztőrészlete ugrott meg meredeken.

Nem tudna valami olyan kérdést feltenni, amire pozitívan lehet válaszolni? (2014 januárja)

Debrecenben az anyatejgyűjtő állomás újranyitásáról forgatott az RTL Klub, és a tévé riportere azt kérdezte meg, hogy miért azután indult el az egyeztetés a klinikával [elvileg miattuk nyitották újra az állomást], hogy bezárták az anyatejgyűjtő állomást?

Kósa erre egy legendás félrelépéssel, majd egy még legendásabbá vált kérdéssel reagált:

A fémkupakok (2014 szeptembere)

Kósa Lajos az adóemelések bejelentése közben úgy dönthetett, azzal tereli el majd a figyelmet a negatív gazdasági hírekről, hogy Szalacsi Sándorrá változik. Jól sikerült:

Kósa Lajos belebonyolódott a világ nagy geopolitikai kérdéseibe (2015 júniusa)

Kósa a rendészeti bizottság elnökeként egyszer csak az 1994-es ruandai mészárlásnál lyukadt ki, de rögtön problémák merültek fel azzal kapcsolatban, hogy akkor kik is vettek abban részt.

Kósa Lajosnak elakadt a szava, amikor Habony Árpádról kérdeztük (2016 februárja)

Miután ismét felmerült a kérdés, hogy pontosan mi is Habony Árpád szerepe a kormány körül, és milyen minőségben ad ő tanácsot, a 444 stábja rákérdezett erre Kósánál is. Ebből kerekedett ez a lefagyásos jelenet:

Kósa Lajosnál senki nem magyarázza el jobban, hogy miért kell kivenni 250 milliárd forintot a magyar adófizetők zsebéből (2016 márciusa)

2016 elejének egyik legnagyobb botránya az MNB-s alapítványi pénzek közpénztelenítési kísérlete volt, ebben segédkezett a maga eszközeivel Kósa Lajos is egy legendássá vált, 45 perces sajtótájékoztatóval, melyen elhangzott például a

„Ha az MNB alapítványok közpénzként értelmeződnek, akkor nem lehetnek alapítványok, mert az alapítvány esetében ez az értelmezés lehetetlen; addig közpénz, amíg az alapító nem tette bele az alapítványba a közpénzt, és attól kezdve az alapítványi pénz, és nem közpénz” érvelés is.

Kósa: Rendszerszinten megszüntettük a korrupciót (2016 júliusa)

Tusványoson jelentette ki Kósa, hogy

„Nyugodtan mondhatom, hogy rendszerszinten 2010-től kezdve ez a kormány tette a legtöbbet a korrupció felszámolásáért.”

Majd arról beszélt, hogy amik most még vannak, azok már csak egyedi, elszigetelt esetek, és rendszerszinten sikerült megszüntetni a korrupciót.

Kósa Lajos nem tudta megmondani, mikor lesz következménye a kvótanépszavazásnak (2016 októbere)

Miközben az ország éppen ráfordult a népszavazásra, Kósa kamerák kereszttűzében vesztette el teljesen a fonalat és fagyott le látványosan:

Kósa a kampányban amúgy mindent bevetett, hogy valahogy elérje, hogy érvényes legyen a népszavazás, mert azt ígérte,

Fotó: Sailor Ripley/Tumblr

Kósa dobta be a zseniális ‘négy CEU van’ felismerést …read more

Source:: 444.hu – Aktuális

(Visited 4 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.