Rengetegen gratuláltak Orbánnak és a Fidesznek

Elsöprő győzelmet aratott a vasárnapi választásokon Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz–KDNP. Tegnap egész nap érkeztek a gratulációk, és természetesen a nyugati sajtó is foglalkozott a szavazással.

ABC (Spanyolország)

„Európában egyre többen szeretnének Orbánhoz hasonló vezetőt, aki félelem nélkül kimondja azt, amit ők gondolnak, de nem mernek kimondani. Orbán gazdaságpolitikája működik.”

Breitbart (USA)

„Orbán Viktor győzelme egy komoly gyomros az Európai Unió vezető bürokratáinak és az úgynevezett nem kormányzati szervezeteknek (NGO) dolgozó aktivisták számára, akiket Soros György támogat.”

Corriere della Sera (Olaszország)

„Orbán Viktor a nemzet védelmezőjeként, illetve a keresztény és nyugati kultúra bajnokaként lépett fel, aki szembeszáll az afrikai és a közel-keleti iszlám invázióval. Erre tette fel a tétet, s ez bejött neki.”

Sieci (Lengyelország)

„A Fidesz immár harmadik győzelme nagyon jó hír Lengyelország számára, mert a két ország az alapvető kérdésekben, elsősorban a szuverenitást illetően, egymás mellett áll ki. Orbán annak ellenére győz, hogy nem hízeleg a posztkommunista-liberális elitnek.”

Horst Seehofer (német szövetségi belügyminiszter)

„Személyesen is mindig kitartott a magyar kormányfővel ápolt partneri kapcsolat mellett, és ez továbbra is így lesz. Csak azt tudom tanácsolni az EU-nak, hogy próbáljon meg észszerű kétoldalú kapcsolatot kialakítani tagállamaival, különösen a kisebbekkel, mint Magyarország.”

Horst Seehofer bajor tartományi miniszterelnök, a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke /Fotó: MTI/EPA/Marc Müller

Angela Merkel (német kancellár)

„Németország és Magyarország a hosszú, gyümölcsöző közös történelem és partnerség révén szoros kapcsolatban áll egymással, és Magyarország megbízható partnerként számíthat Németországra az európai és a kétoldalú ügyek előmozdításában.”

Angela Merkel német kancellár /Fotó:MTI/EPA/Justin Lane)

Jörg Meuthen (az Alternatíva Németországnak társelnöke)

„Orbán Viktor olyan politikáért küzd, amelynek irányát saját népének érdekei jelölik ki, és ezért konfliktusokat is vállal, általánosságban az Európai Unióval, különösképpen pedig azzal a személlyel, aki a német kancellár szerepét alakítja.”

Jörg Meuthen, a bevándorlásellenes Alternatíva Németországnak (AfD) párt társelnöke /Fotó: MTI/EPA/Clemens Bilan)

Marine Le Pen (a francia Nemzeti Front elnöke)

„Nagy és egyértelmű győzelem ez Orbán Viktornak Magyarországon. Az értékek megtagadását és az Európai Unió által hirdetett tömeges bevándorlást ismét elutasították. A nemzetiek többséget alkothatnak Európában a következő, 2019-es európai parlamenti választásokon.”

PMarine Le Pen, a Nemzeti Front (FN) francia radikális jobboldali párt elnöke /Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

Sebastian Kurz (osztrák kancellár)

„Ausztria fontos szomszédjának és gazdasági partnerének tekinti Magyarországot, emellett …read more

Source:: Lokal.hu – Aktuális

(Visited 1 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.