Elephone U Pro teszt – az olcsósított Galaxy S8/S9?

A kínai Elephone eddig gyengébb minőségű mobilokat gyártott, az Elephone U Próval azonban beléptek a prémium szegmensbe. Tényleg megéri az árát? Nos, ez most kiderül!
A telefon fekete karton dobozban érkezik, aminek hátulján megtaláljuk az összes specifikációt. A dobozban egyből a telefon fogad minket, tartozékként kapunk hozzá egy átlátszó szilikon tokot, egy műanyag, ívelt szélű kijelzővédő fóliát, egy sim tűt, egy gyorstöltésre (QC 3.0) alkalmas hálózati adaptert, egy USB Type-C adatkábelt és végül egy jack adaptert, ugyanis “meglepő” módon ezen a telefonon sincs analóg audio port.

Dizájn

Ha megnézzük a telefont, szerintem abszolút kellemes külsővel találjuk szembe magunkat. Azt nem mondanám, hogy egyedi, hisz egyedi telefonnal manapság már nem nagyon találkozni, főleg olyannal, ami Kínából származik. Én csinosnak mondanám annak ellenére, hogy a dizájn a Galaxy S8/S9-re hajaz, talán ezt mondani sem kell.
Mindkét oldalon Gorilla Glass 5 üveggel szerelték fel, a keret fémből van, tehát anyaghasználat szempontjából abszolút nincs okunk panaszra, mindent beleadtak a kínaiak. A hátlapon találjuk a valódi duál kamerát, illetve a kéttónusú LED villanót, az ujjlenyomat-olvasó közvetlenül a kamerák alatt kapott helyet, ami még az én hosszú ujjaimnak is kicsit messze van ha egy kézzel fogom a telefont, de persze el lehet érni.

Körbenézve a telefont: alul kapjuk a mikrofon és a hangszóró rácsa között az USB Type-C portot, jobb oldalon a bekapcsológombot és a hangerőszabályzót, fent pedig a zajszűrő mikrofont és a kártyák tálcáját, ami szintén fémből van és 2 nanoSIM-et vagy 1 SIM-et és egy microSD-t képes befogadni.Hangzás szempontjából nem vagyok elájulva, egy Galaxy S9 vagy egy iPhone 8 (vagy X) sokkal jobban szól, itt ugyebár csak egy hangszóró van alul, ami kellőképp hangos, a mély kevés és maximumon elszállnak a magas hangok, de ezen a ponton nem is számítottam sokkal jobbra, de ettől még élvezhetőek a zenék.
A kijelző alatti terület üres, fent mindössze a beszédhangszórót, a szenzorokat, az előlapi kamerát és az értesítő LED-et fogjuk megtalálni. A minőség ott is árulkodik, hogy nem csak az üveg ívelt, hanem a kijelző is, hasonlóan a Galaxy S8-hoz és ezzel át is térhetünk a kijelzőre.

Kijelző

Az előlapon egy 5,99 hüvelykes, 2160 x 1080 pixel felbontású kijelző fogad minket, ami a trendnek megfelelve 18:9-es képarányú, a panel maga pedig AMOLED.<a target="_blank" …read more

Source:: Tech2

(Visited 1 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.