Ambrus Csaba: Ti lennétek a nép?

„Mi vagyunk a nép” – skandálta több ezer ember a szombat esti megmozduláson.

Igen a nép Ti vagytok. És mindenki más, aki elment szavazni. Sőt, még aki otthon maradt és nem élt a szavazati jogával, az is a néphez tartozik. Tetszik vagy sem, minden Fideszre szavazó polgár voksa egyenként pont annyit ér, mint a tietek. Mert a többséget nem a Kossuth téren kell kiharcolni, hanem a szavazófülkék diszkrét és intim magányában. És ez akkor is így van, ha az RTL klub nektek ad igazat.

Azt mondjátok, Ti diktatúrában éltek. És nem vagytok szabadok. Sérülnek a jogaitok. Nem lehet, hogy simán csak nem tudtok mit kezdeni a szabadságotokkal? Mivel van nektek kevesebb jogotok bármihez, azokkal szemben, akik elmennek mellettetek az utcán, vagy találkoztok velük a benzinkúton, a plázában, Hajdúszoboszlón, a Sziget Fesztiválon, bárhol? Hiszen annak ellenére, hogy a Fideszre szavaztak, nekik ugyanúgy csak az van, amit munkával és tanulással elértek. Mészáros Lőrinc vagyonából nekik sem jut egy garas sem.

Nem vagytok szabadok? Nézzetek utána, hogy az elmúlt években, hányszor zárták le miattatok a belváros megszokott forgalmát – mert nektek éppen utcabálozni volt kedvetek – és számoljátok össze, hányszor volt Békemenet.

„Mi vagyunk a többség”.

Nem! A többség szombat este otthon ült a családjával, vagy elment bulizni a haverokkal. Nekik a politika kizárólag annyit jelent, hogy négyévente egyszer elmennek szavazni. Aztán másnap tudomásul veszik az eredményt, és élik tovább az életüket, függetlenül attól, hogy nyertek vagy veszítettek. Amikor viszont veszítettek, akkor tisztességgel elfogadták, hogy az országuk érvényben lévő törvényei szerinti többségnek joga volt mást választani. Nem játszották el a nagy halált a tereken, nem kiáltottak forradalmat az utcákon, nem fogták rá a kudarcot a köztévére, és nem nevezték lefizetett agymosott bérenceknek a másképpen gondolkodók táborát. Ja, és nem kérték a Hódmezővásárhelyi időközi választás után a szavazatok újraszámlálását.

Azt mondjátok, új szavazást kell kiírni, mert csalás történt.

Ki csalt? Hol csalt? Bizonyítékok? Konkrétumok? Hol vannak az ellenzéki szavazatszámlálók bíróság előtt vállalt vallomásai?

De tudjátok, mit? Rendben. Szavazzon csak újra az egész ország. Megközelítőleg ugyanennyi ember elmegy szavazni, és jó eséllyel megszületik nagyjából ugyanaz az eredmény. És akkor Ti újra kimentek a térre, demokratikus többséget hazudva magatoknak, hogy a nép nevében kérjétek az újabb és újabb szavazást.

Javasolnám, hogy hozzunk létre egy országos mobil-applikációs szavazórendszert, hogy minden szombaton szavazhassunk, mint az X Faktorban. És addig szavazzunk, amíg Gyurcsány Ferenc öt százalékából ötven nem lesz, vagy ameddig lesz még hárommillió ember, aki beleszeret Szél Bernadett ritkán látott mosolyába. Mit szóltok?

Azt mondjátok, kirekesztve érzitek magatokat a társadalomból. Pont Ti, vagyis azok, akik már az ellenzéketek hangját sem akarjátok hallani. Elég volt nekik lebőgni a választás napján, máris úgy döntöttetek, hogy ők sem tartoznak a néphez. Üdv a klubban. A határon túli magyarok után, és a lefizetett Fidesz-bérenc vidékiek mellett, most már a baloldali értelmiség is elmehet a sunyiba. Lassan már csak az tartozik a magyar nemzethez, aki kimegy veletek szombatonként a Kossuth térre. És mi vagyunk a kirekesztők.

Már csak ez hiányzott nekünk. Nem elég, hogy ebben az országban csak Ti képviselhetitek hitelesen a művészetet, a filmet, az …read more

Source:: PolgárPortál.hu

(Visited 1 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.