Ennyi embernek telt új Porschéra az első negyedévben

„Örömmel fogadtuk az erős évnyitást. 2018-ban arra számítunk, hogy stabilizáljuk az eladások tavalyi évben elért magas szintjét”, mondta Detlev von Platen, a Porsche AG eladásokért és marketingért felelős vezetője és felügyelőbizottsági tagja. „Az exkluzivitás fontosabb a Porsche márka számára, mint a puszta növekedés; a globális piacból kivett 0,3 százalékos részünkkel eleget teszünk ennek a kritériumnak. Az exkluzív sportautók fejlesztése, gyártása és értékesítése mellett a Porsche egyre nagyobb hangsúlyt fektet az elektromos közlekedés, a digitalizáció és a kapcsolódás témaköreinek. Eközben kiemelt fontosságú, hogy tradicionális értékeinket sikeresen egyesítsük az innovatív technológiákkal. Idén ismét olyan új termékeket és szolgáltatásokat mutatunk be, amelyek világszerte lázba hozzák majd ügyfeleinket és rajongóinkat.

A Genfi Autószalonon a Mission E Cross Turismo tanulmánnyal a Porsche megmutatta, hogy mit jelent a tisztán elektromos jövő a márka számára. A „többcélú jármű” a Porsche Mission E 2019 végén bemutatkozó sorozatgyártású verziójának potenciális variánsát jelképezi. Az alternatív technológiák iránti kereslet már most is magas a Porsche vásárlói körében. „Hibrid modelljeink népszerűsége megmutatja, hogy a Porsche márkára jellemző értékek mellett az új hajtástechnológiák bevezetése is sikeres volt”, magyarázza von Platen.

2018 első negyedévében szintén Kína volt a legnagyobb piac a Porsche számára. Több mint 18600 kiszállított járművel a kínai piac három százalékkal múlta felül a tavalyi eredményt. Európában több mint 20600 járművet vehettek át az ügyfeleink, amely nyolc százalékos növekedésnek felel meg. Hasonló mértékű volt a növekedés Németországban: több mint 7700 modell átadásával a Porsche eladásai a hazai piacon is nyolc százalékot gyarapodtak.

A legsikeresebb modell ezúttal is a Macan volt: világszerte több mint 23.000 példány talált gazdára a sportos SUV modellből. A 911 legendája is tovább él. Az idei év elején a Porsche több mint 9600-at szállított ki belőle az ügyfeleknek, amely 35 százalékos növekedésnek felel meg.

…read more

Source:: Autoszektor.hu

(Visited 1 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.