Irány az örök vadászmező: megszűnik a győri Audi TT gyártása?

Az Auto Bild online kiadása azt írja, az Audi az örök vadászmezőkre küldi a TT-t, mivel a kétajtós autók gyártása már nem kifizetődő, egyre kisebb rá az igény.

A lap nem tér ki arra, hogy pontosan mikor szünteti meg az ingolstadti autógyár az ikonná vált sportautót. Az azonban biztos, hogy az Audi TT-nek lesz idén egy facelift verziója, feltehetőleg ez jelenti majd az utolsó modellt.

A német portál cikke, a fotón a TT facelift verziója téli tesztelés közben.

Coupé nélkül azonban nem marad az Audi, az A4 Coupé lesz az, amely átveszi a TT helyét. Erre utal az Auto Bild címe is: a TT A4-es lesz.

Az örök vadászmezőkre kerül – a lap online kiadása a nálunk is jól ismert formulát idézi, – az Audi A5-ös is, ahogy a TT esetében, időpontot itt sem közöl a német portál.

Már márciusban, az Audi AG éves sajtókonferenciáján felmerült, hogy megszűnhet a TT gyártása. Akkor Peter Kössler, az Audi Hungaria felügyelőbizottságának elnöke azt mondta portálunknak: az igazgatóságban viták vannak a TT jövőjéről, most nyugalomra van szükségünk.

Az Audi egyelőre hivatalosan nem közölt semmit, az Auto Bild információi azonban általában jól értesült forrásokból származnak, így minden bizonnyal igaz, hogy a Hungaricumnak számító Audi TT hamarosan járműtörténelemmé válik.

Ikon lett és Hungaricum

…read more

Source:: Autoszektor.hu

(Visited 1 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.