Izraeli motorosok okoztak riadalmat Székelyudvarhelyen

Több erdélyi híroldal is arról ír, migránsoknak néztek izraeli motorosokat Székelyudvarhelyen. A helyi rendőrség szerint azonban nem a 14 fős csoport kinézete, hanem viselkedésük keltett félelmet a helyi lakosokban.

2018. április 16.-án több lakossági bejelentés is érkezett a Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrséghez, miszerint migránsokat véltek látni – írja az uh.ro. A lap szerint a helyi rendőrség a nemzeti rendőrséggel közösen azonosította a városban feltűnt személyeket, akik, mint kiderült, motoros túrázók, és turistaként, szervezett kikapcsolódásra érkeztek Székelyudvarhelyre még pénteken.

A 444.hu megkeresésére a
Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség igazgatója, László Szabolcs elmondta, őket egy 8 fős csoport miatt riasztották, akik bőröndjüket húzták maguk után, vásárolgattak, és állítólag nyugtalanítóan viselkedtek. Hangsúlyozta, nem a turisták kinézete, bőrszíne, hanem viselkedésük miatt aggódtak a helybéliek.

Az összesen 14 fős külföldi csoportot végül beazonosították és igazoltatták. Mint kiderül, hivatalos okmányok akkor éppen nem voltak náluk, de végül sikerült tisztázni, hogy egy motoros túravezetővel érkeztek a településre, és hamarosan el is hagyják azt. László Szabolcs megerősítette, hogy a turisták izraeli állampolgárok voltak, és érvényes belépési engedéllyel rendelkeztek az országba.

Fotó: Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség

…read more

Source:: 444.hu – Aktuális

(Visited 1 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.