Most mi mondhatjuk meg, hova rakják a rendőrök a traffipaxot

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség május 14-én reggel 6 órától, és

a sebességmérő pontok helyszíneire az állampolgárok tehetnek javaslatot

– közölte az ORFK. A közleményben azt írták, a Speedmarathon elnevezésű összeurópai sebességmérést a Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) felhívására hajtják végre.

Az ellenőrzés elsődleges célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, ugyanakkor a jogsértésekkel szemben a rendőrök a kampány során is fellépnek – hangsúlyozták. Hozzátették, az elmúlt évek magyarországi tapasztalatai alapján a kampány idején az ellenőrzött járművezetők 95 százaléka az előírásoknak megfelelően választotta meg haladási sebességét. A rendőrség a helyszínek kiválasztásához – ahogyan tavaly is – a lakosság segítségét kéri, az ellenőrzéseket ott fogják végrehajtani, ahol azt az emberek indokoltnak tartják.

A javaslatokat az illetékes rendőr-főkapitányságok április 17-től május 3-ig az erre a célra létrehozott e-mail címekre várják.

  • A fővárosban a speedmarathon@budapest.police.hu címre lehet küldeni a javaslatokat.
  • A megyékben a Budapest szó helyett az adott megye nevét, több név összetételéből álló megye esetén az első nevet kell feltüntetni.
  • Például Győr-Moson-Sopron megyében: speedmarathon@gyor.police.hu.

A megyei rendőr-főkapitányságok május 11-ig jelölik ki a pontos helyszíneket és időpontokat, amelyről tájékoztatják a nyilvánosságot.

Az akcióra a javaslatot beküldők közül megyénként tíz-tíz embert hívnak meg.

A kampány ötlete Németországból származik, ahol hat évvel ezelőtt az egyik szövetségi állam lakosait kérték meg a hatóság munkatársai, hogy szavazzanak arra a helyre, ahol sebességellenőrzést szeretnének. A német ötlet nemzetközileg nagy tetszést aratott, és azóta minden évben valamennyi TISPOL tagállam alkalmazza. (MTI)

…read more

Source:: 444.hu – Aktuális

(Visited 1 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.