Őrjöngenek az állatvédők a meccslabdát átadó medve miatt – Videó!

Nem mindennapi jelenetsor játszódott le a Mashuk-KMV–Angusht orosz harmadosztályú labdarúgó mérkőzés előtt. A szervezők egy grizzly medvét vezettek be a pálya szélére, ami tapsoltatta a nézőket, majd átadta a játékvezetőnek a meccslabdát. Az eset kiverte a biztosítékot az állatvédőknél.

Nyugodtan mondhatjuk, hogy nem sok közünk van az orosz harmadosztályú futballbajnoksághoz, azonban ami Mashuk-KMV–Angusht bajnoki előtt történt az megér egy cikket. A szervezők ugyanis úgy ítélték meg, hogy hatalmas poén lenne, ha egy medve is szerepet kapna a meccs előtti műsorban. A videofelvételek szerint a Tim névre keresztelt grizzly medvét egy pórázon vezették be a pálya széléhez, ahol tapsolt egy sort, majd átadta a játékvezetőnek a meccslabdát. Az állat egyébként korábban egy cirkuszokban szerepelt. Az eset hatalmas botrány generált az állatvédő szervezeteknél.

– Nem elég, hogy embertelen, de elképesztően veszélyes egy fogságban tartott medvét a labda átadására felhasználni. Oroszországnak a medve az egyik szimbóluma, szóval remélem, hogy az emberek mutatnak némi könyörületet, és abbahagyják az állat zaklatását – mondta Elisa Allen, a PETA nevű állatvédő szervezet igazgatója.

Az Angusht Facebook-oldala szerint a két hónap múlva esedékes oroszországi világbajnokság nyitóceremóniáján is bevetették volna Timet. A FIFA azóta természetesen elhatárolódott az orosz klub kijelentésétől.

A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a szerkesztoseg@lokal.hu címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkek:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.