Lázár János szomorú zenére szedi a cókmókját, és közben elmond egy rejtélyes üzenetet

Majdnem két hétig nem frissült Lázár Jánosnak a kampány alatt legendássá vált Facebook-oldala, még a parlament megalakulásáról sem posztolt. A megbuktatott csúcsminiszter még a Fidesz frakciófotózására sem ment el.

Kedden délután viszont kirakott egy különleges videót, amelyben lágy zongoraszó hallik, miközben Lázár összepakolja a miniszteri dolgozószobáját. Iratmegsemmisítőt nem láttunk, csak líraian lebbenő függönyt és a falra akasztott képek hűlt helyét.

Lázár két történelmi utalást is tesz. Az egyik Bánffy Miklós, akiről a miniszterből főállású hódmezővásárhelyi képviselővé váló Lázár azt tartja fontosnak elmondani, hogy „annak idején, a 20-as években sikeres külügyminisztersége után visszatelepült Erdélybe, és szinte példa nélküli módon kezdett újra ott egy életet.”

A másik a fenti részletben is emlegetett Cassandra-levél. Ezt Kossuth Lajos írta Deák Ferencnek, az 1867-es kiegyezést bírálva. Kossuth ebben magát a trójai királylányhoz hasonlítja, akinek nem hitték el a jóslatát, és ebbe belepusztult az ország.

Lázár szó szerint nem idéz a levélből, de a két utolsó bekezdést emeli ki:

„Ne vezesd hazánkat oly áldozatokra, melyek még a reménytől is megfosztanának!

Tudom, hogy a Cassandrák szerepe hálátlan szerep. De Te fontold meg, hogy Cassandrának igaza volt!”

Azt persze csak találgatni lehet, hogy kire-mire célozgat itt Lázár, de annyi biztos: nemrég nyíltan beszélt róla, hogy a párton belül is sokan drukkoltak a bukásáért.

A teljes videó:

…read more

Source:: 444.hu – Aktuális

(Visited 1 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.