Borbély T. András: Mert mi nem tudunk írni és olvasni

Egy könyv az értelmi fogyatékosok világáról. Vajon hogyan gondolkodnak az autisták? És miért tegezünk le automatikusan egy Down-szindrómás embert, akkor is ha felnőtt?

A Mert mi nem tudunk írni és olvasni című könyv arról szól, hogyan látja egy Budapesten felnőtt, kulturális területen dolgozó fiatal az értelmi sérült emberek titokzatos és zártnak tűnő világát. A könyvben szereplő fogyatékosok között van, aki tolószékben ül, van, akit pelenkázni kell, de van, aki egyedül jár bevásárolni. Ami közös bennük: egyikük sem lenne képes az önálló életre.

Ezért élnek és dolgoznak egy speciális farmon a gondozóikkal és azok családjaival együtt. A szerző egy évet töltött ebben a németországi intézményben, tapasztalatait napló formájában írja le. Humor, szerelem, fogyókúra, ünnep, félelem, munkaundor és vágy egy jobb élet után – mindez a fogyatékkal élők szemszögéből. Sok más mellett ezeket a témákat dolgozza fel a könyv 50 fejezetében fanyar humorával Borbély T. András.

A könyv a Gondolat Kiadó gondozásában jelent meg, kapható az Írók Boltjában, a Libri boltjaiban és webáruházában, a Líra boltjaiban és webáruházában, a Bookline webáruházban és a kiadó webshopjában (itt 30 százalékos kedvezménnyel).

…read more

Source:: Lokal.hu – Aktuális

(Visited 1 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.