Azért nem csinálok videókat, mert örülök, ha egyáltalán túlélem a napot

Ha valaki úgy dönt, hogy odadobja magát a Youtube nyilvánosságának, és kiteszi a világnak a szobáját, az arcát, a gondolatait, az érzéseit, akkor egy idő után a kitárulkozás folyamata elvezethet oda, hogy olyan személyes témákat is érintenie kell, amikről korábban közvetlen környezetének, sőt saját magának sem szívesen beszélt. Nem csak azért mert az önfeltárás egy nehezen megállítható folyamat, hanem mert az online videózás olyan műfaj, ahol a sikerhez elengedhetetlen a nézettség és megkerülhetetlen a követőkkel való folyamatos kapcsolattartás.

Akik a táborhoz tartoznak, és hétről hétre követik kedvenc videósukat, azok egyre több mindenbe szeretnének belelátni. Először kérdeznek, majd faggatnak, végül számonkérnek. És ha nem kapnak válaszokat, akkor előbb utóbb dühösek lesznek, gyakran lelépnek, rosszabb esetben szembefordulnak a csatornával. Ha egy videós újít, csavar picit a formátumon, de az is elég ha levágatja a haját, akkor kérdések özöne zúdul rá. Képzeljük el mi történik akkor, ha mondjuk levágták a lábát?

Következzen három megrázó videó, amikben a videósok hosszú örlődés után kimozdulnak jól megszokott, biztonságos tematikájukból, és személyes tragédiájukról kezdenek el beszélni.

A lábam és én

„Sziasztok! Én Bence vagyok. Ma november másodika van, ami azt jelenti, hogy 24 éves lettem. Két évvel ezelőtt, pontosan 2015 nyarán leamputálták a lábamat.”

Így indul a CultureGeeks csapat egyik arcának emlékezetes videója. A csatorna alapvetően tudományos ismeretterjesztéssel, termékteszteléssel és különböző geek-témákkal foglakozik. Így ez a hiper személyes poszt nagyon kilóg a sorból, ugyanis Bence ebben a videóban kíméletlen részletességgel meséli el életének utolsó tíz évét és az ez idő alatt átélt lelki és testi szenvedéseit, amiktől végül csak a lábával együtt tudott megszabadulni.

A videós 14 éves korától kezdve szenvedett a lábfájás miatt, amire az orvosok jó ideig nem találták a gyógymódot, és az okát sem tudták megállapítani. Tévesen lúdtalppal és gyulladással kezelték, majd egy balul sikerült műtéttel tovább súlyosbították a helyzetét. Tinédzserként a kórház lett a második otthona, közben kimaradt az iskolából és azokból a mások számára átlagos élményekből, amiket egy középiskolás át szokott élni: buliból, utazásból, közösségből, sportból mindenből. Így jutott el odáig, hogy szinte felszabadulásként fogadta az orvosok végső javaslatát: amputálni kell a lábát. Évek óta tartó megszüntethetetlen fájdalomtól szabadult meg. Bence most picit csonkán él teljesebb életet.

Ezért tűntem el. Megértéseteket köszönöm

„Még beszélni is nehezemre esik. Ezért nem csinálok videókat. Örülök annak, ha egyáltalán túlélem a napot. Mert olyan fájdalmaim vannak, hogy azt ne tudjátok meg.”

Bturbo gamer csatornát visz, amiben főként videójátékokat mutat be, tesztel és kritizál. 2016-ban viszont látványos változáson ment át. Nem volt más választása, a nézőinek magyarázatot kellett adnia arra, hogyan fogyott le 140 kg-ról egy élő csontvázzá, és hogy miért maradoznak el a videói. Ettől kezdve az általában túlmozgásos Bturbo már nem a cyber lények misztikus világába, hanem a magyar egészségügy és sérült belsőszervei közé vezette be a nézőit. Hét hónapon keresztül szenvedett Chron-betegséggel, amitől végül egy műtét szabadította meg. Ez alatt az idő alatt elveszítette a munkáját, a barátnőjét, az albérletét, több, mint 70kg-ot és végül még 35 cm-et a vékonybeléből.

Mi Történt 2017-ben? (Lelkizős Warning)

„Az én sötét …read more

Source:: 444.hu – Aktuális

(Visited 1 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.