Dana: 44 százalékos első negyedéves nyereségnövekedés

Az autóipari cégeknek tengelyeket és erőátviteli rendszereket beszállító Dana nyereségéhez ugyancsak jelentős mértékben hozzájárult az értékesítései restanciájának teljesítése és a devizaárfolyamok biztosította kedvező hátszél. Az árbevétel 26 százalékkal, 2,14 milliárd dollárra ugrott az év eleje óta.

Az Automotive News által közzétett gyorsjelentés szerint a Dana könnyű haszongépjármű üzletágának értékesítéséből származó bevétele 25 százalékkal, 950 millió dollárra, a terepjáró üzletágé 50 százalékkal, 492 millió dollárra nőtt, míg az erőátviteli technológiai vonal értékesítése 4,6 százalékkal haladta meg a bázist, elérve a 296 millió dollár bevételt.

Az elmúlt hónapban a beszállító aláírt egy megállapodást, miszerint első és hátsó tengelyeket szállít a Jaguar Land Rover járművekhez. „E programok becsült értéke összesen több mint 300 millió angol font” – közölte Jim Kamsickas, az autóipari beszállító cég elnök-vezérigazgatója.

A társaságot ugyancsak kiválasztották, mint kizárólagos hajtó- és futómű beszállítót a Hino Class 7 és 8 haszonjárműveihez. E gépjárművek gyártása 2019-ben kezdődik.

A Dana várakozása szerint a cég egész éves árbevétele 7,75 és 8,05 milliárd dollár között lesz.

Fordította: Lehőcz Rudolf

…read more

Source:: Autoszektor.hu

(Visited 1 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.