Csúcson a hibrid és elektromos autók eladásai

2018 első negyedévének világszintű újautó értékítési eredményei azt mutatják, hogy az alternatív meghajtású járművek (AFV), ezek között is kiemelten a hibrid elektromos (HEV), hálózatról tölthető hibrid elektromos (PHEV) és akkumulátoros elektromos (BEV) autók iránt egyre növekszik a kereslet az egész világon. Az év első három hónapjában 1,09 millió AFV-t értékesítettek világszinten – derül ki a mértékadó JATO elemzéséből. Ez a zöld autók által elért valaha volt legjobb első negyedéves eredmény, ami 21 százalékos növekedést jelent 2017 első negyedévéhez képest.

„Az első negyedéves értékesítések tanúsága szerint a legzöldebb autógyártónak a világszintű hibrid elektromos értékesítéseket toronymagasan vezető, a Lexus prémium márkát is jegyző Toyota bizonyult.” – írta közleményében a gyártó. A Lexusszal közösen világszerte közel 12 millió környezetbarát elektromos autót értékesítő Toyota erőteljes jelenlétének köszönhetően Japán az AFV-k legnagyobb piaca. Itt 441.000 ilyen autót adtak el az első negyedévben. Kína megelőzte az Egyesült Államokat, és a világ második legnagyobb AFV piaca lett 174.000 eladott autóval, és 137 százalékos növekedéssel.

2018 első negyedévében az AFV járművek eladásában 66 százalékot tettek ki a hibrid elektromos autók. Az európai hibrid elektromos értékesítések 16 százalékkal 137.000 darabra nőttek, ezzel kontinensünk Japán (385.000) mögött maradt, viszont az Egyesült Államok (74.700) és Kína (43.800) előtt áll a rangsorban. 2018 első negyedévében Kína volt az elektromos autók (EV) legnagyobb piaca. Az igények növekedésével 119 százalékkal, 83.600 egységre növekedett az eladás. A második helyen Európa áll 74 százalékos növekedéssel és 46.500 eladott EV-vel.

A PHEV (Plug-in hibrid elektromos), EREV (hatótáv-hosszabbítós elektromos) és FCEV (hidrogén üzemanyagcellás elektromos) autók produkálták a legnagyobb növekedést az AFV kategóriákon belül. A világszintű plug-in hibrid értékesítések a tavaly első negyedévi 66 300-ról 131.700 darabra ugrottak fel. A világ legnépszerűbb hálózatról tölthető hibrid elektromos autója továbbra is a technológiát jegyző Toyotáé. A Toyota Prius Plug-in Hybrid végzett az első helyen 12.100 darabbal. Az EREV-ek közt a Nissan a piacvezető a Note és a Serena modelleknek köszönhetően, melyekből 37 600 fogyott. A hidrogén üzemanyagcellás autók területén egyelőre még csupán öt modell vetélkedik világszerte.

…read more

Source:: Autoszektor.hu

(Visited 1 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.