Elképesztően dögös a Mercedes villany-kompaktja – Videó

Az európai autóipar C szegmensének luxusosztályába szánt EQA koncepcióját csak most kezdi el igazán mutogatni a Mercedes-Benz, pedig az EQC villany-SUV kiadása után nem szeretnének sokat várni a kompakttal.

A német gyártó még a tavalyi évben rántotta le a leplet az A osztály elektromos megfelelőjéről, amelyet 60 kWh-ás akkumulátorcsomaggal, két elektromos motorral, 400 kilométeres hatótávval, 268 lóerővel és 5 másodperces 0-100-as gyorsulással hirdettek. Ami még jobb, hogy a gyártó szerint gyorstöltéssel tíz perc alatt száz kilométernyi áramot táplálhatunk be az akksikba.

A tanulmányautó külseje szorosan követi az EQC-ben felépített villany-Mercedes vonalat. A hihetetlenül áramvonalasnak tűnő forma azt a hatást kelti, mintha egy A5-ös lapnyi egyenes felület sem lenne az autón. A futurisztikus formán persze valamennyit biztosan csiszolnak majd a sorozatgyártás előtt.

Az EQC, azaz a Mercedes első elektromos autója jövőre érkezik a németek szalonjaiba, utána pedig a hírek szerint nem szeretnének túl sokat várni az EQA érkezésével.

The post Elképesztően dögös a Mercedes villany-kompaktja – Videó appeared first on ZoldAutok.hu.

…read more

Source:: ZoldAutok.hu

(Visited 1 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.