Ez vajon megoldaná a nyugdíjproblémánkat?

Megosztom Facebookon!

Olyan komoly problémák vannak a nyugdíjrendszerben, melyen nem segíthet a felnevelt gyerekek számától függő nyugdíj sem?

Az alkalmazott nyugdíjrendszer már a II. világháború óta működik a jelenlegi formájában. A hiba csak az, hogy akkor teljesen más szokások és sajátságok voltak jellemzőek a társadalmunkra.

Vajon a gyermekek számától függő nyugdíjrendszer megoldaná a problémánkat?

Elég csak arra gondolni, hogy a nyugdíjrendszerünk létrehozásakor az átlagos várható élettartam sokkal alacsonyabb volt, tehát a jelenlegihez képest jóval kevesebb volt a nyugdíjasok száma, ráadásul arányaiban a járulékfizetők száma is magasabb volt. További problémaforrás az a tény, hogy a magyar társadalom jelentős tempóban öregszik, mindemellett nagyon magas a kivándorlási arány a fiatal nemzedék körében.

Az egyik felvetés szerint függővé kellene tenni a nyugdíj összegét a felnevelt gyerekek számától. A problémát szerintem ez nem oldaná meg, hiszen ezen okból történő javulás csak 30-40 év múlva lenne érezhető jelentősen. A jövőre vonatkozó elemzések pedig azt a tendenciát mutatják, hogy ez az időpont már késő lenne arra, hogy a magyar társadalom részére valós megoldást nyújtson.

Köszönjük a figyelmet!

Írta: Kalóz Gyöngyi

Nyugdíjkalkulátor: Válaszoljon 7 egyszerű kérdésre és megtudja mennyi lesz a nyugdíja!

7+1 NÉLKÜLÖZHETETLEN TIPP, hogy ne haljon majd éhen nyugdíjasként!

Segítsen, hogy a magyar lakosság felvilágosult legyen a pénzügyeiben!
Kérjük, ossza meg bejegyzésünket Facebook oldalán!
Köszönjük!


fotó: pixabay.com

Megosztom Twitteren!
Megosztom Tumblren!

…read more

Source:: Nyugdij

(Visited 1 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.