Képekkel és videókkal harangozza be a Porsche a tisztán elektromos Taycant

taycan5
A stuttgarti gárda végre megmutatta az első hivatalos anyagokat az érkező Taycanról.

Eddig csak Mission E néven emlegettük a Porsche első elektromos autóját, amelyet mostantól Taycan néven reklámoznak a németek. A minap közzé is tettek egy hangulatfokozó kisfilmet, amelyben egy szót sem ejtenek az alternatív hajtásról.

A robbanómotoros autókkal tömött videóban egyet ígér a Porsche: a Taycan legbelül ugyanazt a lelket hordozza majd, amelyet az összes többi autójuk.

Pedig számunkra a hajtásláncban rejtőznek a villany-Porsche legizgalmasabb tulajdonságai. A több mint 600 lőerősre ígért rendszerteljesítményt összkerékhajtással küldi majd az aszfaltra a Taycan, hogy 3,5 másodperces gyorsulással kápráztassa el a bennülőket. Akár 400 kiautózható kilométert is kaphatunk egy feltöltéssel, amelyet egy 800 voltos rendszer szolgál ki. Utóbbi a töltés miatt fontos, hiszen így akár 350 kW-tal is tölthető lehet az akkumulátorcsomag, amely egy erre felkészített töltőállomásnál akár 15 perc alatt is képes lehet 80%-os szintre hozni az energiatárolót.

Hanghatás ide vagy oda, a Porsche azt is leszögezte, hogy nem fogják szimulált hangokkal vakítani a közönséget. Inkább úgy tervezik meg a Taycan hajtását, hogy az egy halk, de élvezhető hangon jelezze az erőfeszítéseit.

taycan-2 taycan1

The post Képekkel és videókkal harangozza be a Porsche a tisztán elektromos Taycant appeared first on ZoldAutok.hu.

…read more

Source:: ZoldAutok.hu

(Visited 1 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.