Nagy a kavarodás a Tesla Autopilot rendszerében

maxresdefault

A Tesla a legutolsó frissítésében komolyabban vette a sofőrök figyelmeztetését, hogy fogják a kormányt az Autopilot működése közben. Természetesen ez nagyon fontos, hiszen az amerikai gyártó rendszere nem számít teljesen önvezető rendszernek, így elengedhetetlen a kellő odafigyelés és a tettrekészség a volán mögött.

Többen azonban jelezték a Teslának, hogy a mostani rendszerben az autó folyamatos figyelmeztetéseket küld ki annak ellenére, hogy már erősen szorítják a kormányt.

Elon Musk, a Tesla ügyvezető igazgatója a Twitteren reagált, és az írta, hogy a jövőben pontosabb utasításokat adnak majd a sofőröknek. Mint kiderült, az autók nem csak azt figyelik, hogy fogják-e a kormányt, hanem folyamatosan kisebb mozdulatokra reagálnak. Nyilvánvalóan azért működik így a Tesla rendszere, hogy ne lehessen csipeszekkel vagy egy naranccsal becsapni a rendszert.

Igen, valamikor még ez is működött!

Musk körülírása szerint a Tesla nem csak egyszerűen figyelmeztet, hogy fogjuk meg a kormányt, hanem arra utasít majd, hogy kisebb mozdulatokat tegyünk. Nem tekerni kell majd, hanem felfelé vagy lefelé kell nyomást gyakorolnunk a kormánykerékre.

Az biztos, hogy ez egy kiváló módszer a figyelem fenntartására, mégis rengeteget veszít így az Autopilot a kényelméből. Bízunk benne, hogy a Tesla valami más módszert talál ki a jövőben arra, hogy a sofőrök éberek maradjanak, amíg a rendszerük nem vált teljesen önvezető módra.

Forrás: electrek

The post Nagy a kavarodás a Tesla Autopilot rendszerében appeared first on ZoldAutok.hu.

…read more

Source:: ZoldAutok.hu

(Visited 1 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.