Az orosz teslások összefogtak a futball-világbajnokságra

Képernyőfotó 2018-06-14 - 17.26.10
Már így is példátlan dolgokat vitt véghez a moszkvai Tesla Club, a mostani tevékenységük pedig a márka külföldi híveit segíti a vb idején.

Tény, hogy nyűgös munka a Teslák importálása olyan országokba, ahol a gyártó hivatalosan még nincs jelen. Oroszországba például a tulajdonosoknak nem csak az átírással és a honosítással kellett nyűglődniük, hanem a szervizközpontok és az autó internetelérésének hiánya miatt szinte lehetetlen küldetésnek tűnt egy moszkvai Model S fenntartása.

Ez egészen addig maradt így, amíg az orosz teslások megemberelték magukat, és egy 300 fős klubba verbuválódtak, hogy kiépítsék a saját Tesla szervizüket, illetve elintézzék, hogy egy SIM-kártya cserével a villanyautók is felcsatlakozhassanak a világhálóra.

A sikertörténet tovább folytatódik, hiszen ugyanez a csoport intézte el nemrég, hogy a külföldi Tesla tulajdonosok számára is elérhető legyen a futball-világbajnokság helyszíne. Eddig ahhoz, hogy Fehéroroszországból eljuthassanak Moszkvába, a teslásoknak egy 400 kilométeres szakaszt kellett volna megtenniük töltés nélkül. Mivel ez biztonságos tempóban szinte lehetetlen küldetés a Teslák többségének, így a fővárosi klub tervezésbe kezdett.

Sikerült elintézniük, hogy az út közel harmadánál és kétharmadánál egy-egy szállodánál 22 kilowattos gyorstöltőket építsenek ki, hogy így tegyék elérhetővé a futball-vb helyszínét. Szmolenszk és Yartsevo városa bővült így publikus elektromosautó-töltőkkel.

Forrás: electrek

The post Az orosz teslások összefogtak a futball-világbajnokságra appeared first on ZoldAutok.hu.

…read more

Source:: ZoldAutok.hu

(Visited 1 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.