A nyár öt legmenőbb kabriója

„Ha egy felnőtt ember leeresztett tetővel furikázik, akár egy Viagra-reklám főszereplője is lehetne” – mondta Jeremy Clarkson valamelyik műsorában és alighanem ismét rátapintott a lényegre. Ettől függetlenül azért akadnak a műfajnak komoly királyai, ezek közül mutatunk meg most ötöt.

Rolls-Royce Dawn

A Rolls-Royce a 2015-ös frankfurti vásáron mutatta be a Dawnt, azzal a szlogennel, hogy „minden idők legszexisebb Rolls-Royce-a”, amivel elég nehéz vitatkozni (a 416 ezer dolláros árcédulával sem könnyű…).

Akárhogy is, az álló helyzetből 4,3 másodperc alatt 100 km/órás sebességre gyorsuló autót 6,6 literes V12-es motor hajtja, nyolcsebességes ZF automata váltóval.

A tető egyetlen gombnyomásra emelkedik fel és tűnik el, odabent pedig természetesen minden Rolls-Royce minőség. Egy tengerparti utat azért bevállalnánk vele.

Ferrari 488 Spider

Teljesen más filozófia mentén mozog a Ferrari idei 488 Spidere, aminek az ára felszereltségtől függően 285 ezer és 393 ezer dollár között mozog. Nem meglepő, hogy jobban gyorsul, mint a Dawn (2,9 másodperc), a 3,9 literes ikerturbó V8-as motor 661 lóereje nem csekélység.

A kabrióváltozat esetében elég durva 14 másodperc kell, amíg menetkész lesz, de nagy duzzogva hajlandók lennénk kivárni, hogy utána letépje a fejünket a menetszél.

Mazda MX-5 Miata

Elsőre semmi különös a Mazda MX-5, ám a mai napig ez a legjobban fogyó sportkabriók egyike. Nem csoda, 26 ezer dolláros indulóára (ez a puhatetős verzió) még csak soknak sem mondható, a gombnyomásra eltűnő keménytetős változért már 32 500 dollár kell fizetni, de még ez sem vészes összeg.

A kétliteres motor a hatsebességes váltóval (automatával is kapható) nem egy erőgép, de arra pont elég, hogy egy sportos, kellemes utat tegyünk vele egy kellemes nyári napon. Kell ennél több?

Jaguar F-Type SVR Convertible

Akinek igen, az válassza a Jaguar immár 2019. évi modelljét, ami a márka legerősebb változata a maga ötliteres V8-as motorjával, nem csoda, hogy álló helyzetből 3,5 másodperc alatt gyorsul százra.

Az alapmodell közel 65 ezer dollár, a kupé 62 ezer, de aki igazán villantani akar, az az 575 lóerős SVR változatot részesíti előnyben csekély 127 ezer dollárért, amelyik már 320 km/órás végsebességet tud.

Nagy kár, hogy a Jaguar klasszikus szépségéből nem sok van benne, nekünk kicsit jellegtelen, pláne ennyi pénzért.

Aston Martin Vanquish S Volante

Durva belegondolni, hogy a Vanquish 2001-ben, Genfben mutatkozott be a közönségnek (egy évvel később ezt vezette James Bond a Halj meg máskor címet kapó 20. filmben – és még Pierce Brosnan volt Bond).

Két generációval később még mindig itt van a Vanquish, csak éppen alaposan megújulva, erősebb, 5,9 literes, V12-es, 580 lóerős motorral és egy egészen pompás luxusbelsővel.

Éppenséggel 313 ezer dollárért ezt el is várja az ember (egy Aston martintól általában is). A paletta kifejezetten széles a választható színek és egyéb szépségek tekintetében, és az autó is rendben van.

Nézz be Shakira sok millió dolláros házába!

A A nyár öt legmenőbb kabriója bejegyzés először a Határátkelő jelent meg.

…read more

Source:: Határátkelő

(Visited 1 times, 1 visits today)