A Model S megbukott a biztonsági teszten, de a Tesla megkérdőjelezi a hitelességet

Technológia
Újra megpróbálják lejáratni a Teslát, vagy valóban elbukott a villanyautó vészfékező rendszere? Luxemburgban a média is szemtanúja volt a tesztnek, amely rossz fényt vet az amerikai gyártóra.

Egy luxemburgi közlekedésbiztonsági hatóság nemrég teszt elé állította a Tesla Model S automata vészfékező rendszerét. Az eseményre a helyi médiát is meghívták, illetve egy Volvo S90-et is próbára tettek aznap.

A híradások szerint a svéd gyártmányú autó még 60 km/h-ás sebességnél is képes volt megelőzni a balesetet, míg a Tesla csak tompítani tudta az ütközést, megelőzni nem. Az eredmény mindenképp különös, legalábbis az amerikai villanyautó részéről, hiszen az ütközésmegelőző rendszere több másik teszten is a kiváló besorolást kapta.

Az Electrek amerikai szaklap felvette a kapcsolatot a gyártóval, amely elmondta, hogy értetlenül állnak a teszt előtt. Sikerült kideríteniük, hogy pontosan melyik autót használták Luxemburgban, ami egy 2015-ös modell. Ez jelenleg német bérautóként szerepel a Tesla rendszerében.

Az amerikaiak igyekeznek többet megtudni a tesztről, hogy meggyőződhessenek annak hitelességéről. Különös, hogy ezúttal a média előtt végezték ezt a tesztet, hiszen általában az ilyen próbákat nem a nyilvánosság előtt végzik. Mindenesetre az automata vészfékező rendszerek elsődleges feladata, hogy enyhítsék a balesetek súlyosságát, az pedig, hogy egy autó akár 60 km/h-ás sebességről is képes megelőzni az ütközést, a gyártó külön érdeme. Mint tudjuk, a Volvo mindig is jeleskedett, ha a biztonságról van szó, de a Tesla Autopilot rendszere és annak érzékelői mellett tőlük is hasonló eredményt várnánk.

A Tesla mindenesetre tovább vizsgálódik, és nem kizárt, hogy később újabb részletek derülnek ki a luxemburgi tesztről.

The post A Model S megbukott a biztonsági teszten, de a Tesla megkérdőjelezi a hitelességet appeared first on ZoldAutok.hu.

…read more

Source:: ZoldAutok.hu

(Visited 1 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.