2,2 milliárdért 4000 négyzetméteres, frízes irodaházat kapnak Lezsák Sándorék

Gazdaság
AppleMark

Újabb nagyszabású beruházásnak örülhet a Népfőiskola Alapítvány: ezúttal 2 milliárd 212 millió forintot költenek a NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. székhelyének építésére. A közbeszerzési hirdetmény szerint a projektre egyetlen jelentkező volt, a mórahalmi Bauszer Kft., és a cég el is nyerte a megbízást.

A Bauszer többféle műszaki vezetéshez, a fríz kivitelezés művészeti munkálataihoz, a helyszíni vakolatornamentika tervezéséhez és részmegvalósítási munkáihoz is alvállakozót vesz igénybe.

A Lakitelki Népfőiskolához rengeteg közpénz érkezett az utóbbi években. Az Átlátszó írta meg, hogy közpénzből álmodtak lovardát, tornacsarnokot, sportpályát, termálfürdőt, kempinget és szállodát Lakitelekre.

A korábban Fidesz frakcióvezető-helyettesi és az Országgyűlés alelnöki posztját is betöltő Lezsák Sándor által alapított Lakiteleki Népfőiskola a 2015-ös költségvetés szerint 300 milliónyi működési támogatásra számíthatott, valamint kétmilliárd forintot kapott épületeinek rekonstrukciójára és fejlesztésére. A megelőző évben, 2014-ben 170 milliós épületfejlesztési támogatást kaptak, 2013 nyarán pedig különféle fejlesztésekre szavazott meg másfél milliárdot az Országgyűlés.

Ennél is nagyobb pénzeső zúdult Lakitelekre 2016-ban, 4,3 milliárd forint érkezett a Népfőiskolára. Ekkor derült ki az is, hogy az intézmény mellett Hungarikum Hotel épülhet, szintén közpénzből.


Orosz fordulat a Lakitelki Népfőiskolán
Lezsák Sándor korábban is érdekes kijelentéseket tett az orosz-magyar kapcsolatokról.

…read more

Source:: Hir24 – Gazdaság

(Visited 1 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.