Az uniós ingyen roaming következményei

Tavaly nyáron lett többé-kevésbé ingyenes a roaming az Európai Unió országaiban, és ez egészen érdekes változásokat idézett elő a magyarok által is kedvelt területeken, és a határátkelők számára fontos országokban.

Németországban például folyamatosan növekedett a magyar SIM-kártyával lebonyolított roaming adatforgalom. Ennek egyik oka lehet az, hogy sokan járnak ki oda dolgozni, erősek a gazdasági kapcsolatok is.

Magyarázat lehet az alaposan megnövekedett adatforgalomra az is, hogy a német repterek népszerű átszállóhelyek, ha távolabbi célpont felé tart az utazó – jegyezte meg az Index.

KÜLFÖLDI MUNKALEHETŐSÉGEK EGY HELYEN

Hasonló a helyzet Ausztriában, ahová aztán pláne sok magyar jár ki dolgozni, akár naponta ingázva. Itt is erősen megugrott az adatforgalom tavaly nyár óta, amiben akár az is benne lehet, hogy már nem kell osztrák kártyát is fenntartani a Magyarországon élő, de Ausztriában dolgozó munkavállalónak.

Hasonló növekedést mért a Telenor magyarországi leányvállalata az Olaszország és Horvátország esetében, ami nyilván a nyaralásoknak köszönhető (Horvátország esetében biztosan és látványosan).

Mindemellett arról se feledkezzünk el, hogy egyre nehezebben tudjuk elképzelni a napjainkat mobiltelefon és mobilinternet nélkül, ezt támasztja alá a belföldi adatforgalom kiugró növekedése is.

Így teszi tönkre az életed a mobilod

A Az uniós ingyen roaming következményei bejegyzés először a Határátkelő jelent meg.

…read more

Source:: Határátkelő

(Visited 1 times, 1 visits today)