Xiaomi Black Shark teszt – a csúcsragadozó

Technológia

Április közepén a Xiaomi is beszált a gamer telefonok piacára és igen egyedi dizájnnal, bika hardverrel és folyadékhűtéssel debütált a Black Shark.

Mitől lesz gamer egy telefon?

Merülhet fel a kérdés, hisz a mai csúcstelefonokban is megtalálható ez a hardver, akkor meg mi értelme? A gyártók a játékok szempontjából fontos tulajdonságot fejlesztik tovább ezeknél a mobiloknál, ide tartozik a dizájn, az üzemidő, a kijelző, a hangzás és persze a hűtés is. Tehát ha valamelyik gyártó azt mondja a telefonjára, hogy gamer, akkor a fent felsoroltakban tér el valamilyen szinten a már megszokottól.

A Black Shark egy nagyon egyszerű fekete karton dobozban nyugszik, elején a márkajelzéssel, oldalán pedig a felirattal. Egy papírkártya alatt találjuk magát a telefont, tovább boncolva a dobozt pedig egy külön fakkban kapjuk a simkiszedő tűt, egy műanyag fóliát és egy műanyag tokot, lentebb pedig a gyorstöltésre alkalmas hálózati adaptert, valamint az USB Type-C adatkábelt és az USB Type-C -> Jack átalakítót, ezzel le is lőttem a poént, a Black Sharkon nincs jack csatlakozó.

Dizájn

Ha elölről nézzük a mobilt, szinte semmilyen különlegességet nem fogunk látni, az elemek a helyükön vannak, az ujjlenyomat-olvasó Xiaomihoz híven gyors és pontos, mellette egyébként van egy-egy háttérvilágítással nem rendelkező érintőgomb, a kijelző fölött pedig megtaláljuk a szokásos beszédhangszórót, közelségérzékelőt és fényszenzort, előlapi kamerát és egyébként van egy értesítő LED-ünk is.

Az egész mobilt a fekete és a neonzöld szín határozza meg, ami egyébként tök jól mutat és kicsit eltér a szokványos már-már unalmas fekete-piros kombótól. A különleges kialakítás a hátlapon fedezhető fel. A készülékház alapvetően fémből van, de a hátlapon egyes felületek üvegből vannak, illetve középen a logó és a háromszögek is kidomborodnak. Fogásra egyébként tök rendben van, picit csúszós, de ezen segít a tok.

A készülék alján találjuk az USB Type-C portot, a mikrofont és a hangszórót, ami egyébként kiegészülve a fenti beszédhangszóróval egész korrekt hangzást biztosít, PUBG során is hallottam mindig, hogy melyik irányból közelít az ellenfél.

A Shark Space gomb és a sim tálca

A mobil teteje üres, jobb oldalon a szokványos bekapcsológomb és hangerőszabályzó duó kapott helyet, bal oldalon pedig egy dedikált Shark Space kapcsolót kapunk, amivel a telefon belép ebbe a módba. Itt találjuk majd a játékainkat, a mobil ilyenkor az erőforrásokat kifejezetten a játékokra fordítja a mobil, illetve legyintve a home gombon előhozhatunk egy vezérlőt, ahol láthatjuk a CPU és a GPU terheltségét, illetve többek között bekapcsolhatjuk a ne zavarjanak módot és testreszabhatjuk a gamepad beállításait is.

<img data-attachment-id="47210" data-permalink="https://tech2.hu/xiaomi-black-shark-teszt-a-csucsragadozo/xiaomi-black-shark-7/" data-orig-file="https://tech2.hu/wp-content/uploads/2018/07/Xiaomi-Black-Shark-7.jpg" …read more

Source:: Tech2

(Visited 1 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.