A forint tartós gyengülése miatt drágultak az új autók

Aktuális

A megkérdezett márkák fele már július elején reagált a tartósan kedvezőtlen euróárfolyamra, és árat emelt, így átlagosan 100-300 ezer forinttal drágultak az új autók. Más autómárkák még kivárnak – írja a vezess.hu.

„A forint tartós gyengülése miatt emeltük az árakat.” „320-nál már feltétlenül módosítanunk kellett, 310-es árfolyamra lettek kalkulálva az áraink.” „Az áremelkedést a tartósan magas euró/forint árfolyam indokolta” – ilyen válaszokat kapott a Vezess az új autók árlistáit a napokban átíró importőröktől.

A
Porsche Hungária a Volkswagen személyautók árát 3 százalékkal, a Škodáékét 5 százalékkal emelte. A nyár közepe hagyományosan a modellévváltás időszaka, ezt szinte minden márka megemlítette a gyenge forint mellett az áremelés okaként. Forintban minimálisan, 50-100 ezer forinttal emelkedtek a Daciák árai, átlagosan 2 százalékkal drágultak a Peugeot személyautók júliustól, a Hyundai pedig bruttó 150-300 ezer forinttal emelte meg a legfontosabb modelljeinek az árát. A Renault-k esetében úgy döntött az importőr, hogy nem változtat ugyan az alapárakon, de „egyes modellek esetében újraparamétereztük a kedvezményszinteket”.

A Ford, az Opel és a Suzuki még tartja magát, de a Fordnál jelezték, ha marad a helyzet, középtávon muszáj lesz beavatkozniuk az árfolyam-változásnak megfelelő mértékben. Az Audi, a BMW és a Mercedes – úgy néz ki – egyelőre nem emel, a Toyota/Lexus pedig nem nyilatkozott a lapnak.

…read more

Source:: 444.hu – Aktuális

(Visited 1 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.