A Porsche beüzemelte első 350 kW-os villámtöltőjét

A Porsche jövőre kezdené meg első tisztán elektromos autója, a Taycan gyártását. A német márka első eleketromos sportautóját a jó gyorsulás és kezelhetőség mellett a kimagasló villámtöltési teljesítmény jellemzi.

Nem vicceltek a Porschénél, amikor azt mondták, hogy 15 perc alatt tölt majd nulláról nyolcvan százalékra az első elektromos autójuk akkumulátorra. A Taycan 800 voltos rendszere eddig nem látott teljesítménnyel, egészen pontosan 350 kW-tal tölt majd az erre alkalmas oszlopokról.

Erre pedig legelőször biztosan a Porsche saját maga által telepített töltői lesznek képesek. A stuttgartiak korábban már felállítottak két ilyen oszlopot, két hagyományos Type 2-es töltő mellé az egyik berlini szalonjuk előtt, de ezeket egészen idáig nem üzemelték be. Európa első 350 kW-os CCS szabványú villámtöltője azonban nem tartogatja magát a Taycanra, hanem mától bármilyen elektromos autó tölthet a berilini szalon előtti különleges oszlopon.

Ez még gyakorlatilag csak a kezdet a Porschénél. A német vállalat komoly befektetésekkel készül megfelelő hálózatot kialakítani a Taycan érkezésére, aminek részeként ehhez hasonló 800 voltos villámtöltőket telepít a szalonjai előtt. Másfelől a német gyártó is támogatja az Ionity-t, amely szintén 350 kW-os villámtöltőkkel készül elárasztani az európai autópálya-pihenőket.

Forrás: electrek

The post A Porsche beüzemelte első 350 kW-os villámtöltőjét appeared first on ZoldAutok.hu.

…read more

Source:: ZoldAutok.hu

(Visited 1 times, 1 visits today)