ASUS TUF Gaming FX504 teszt – csirkét ide, csirkét!

Technológia
Az idei Computexen Tajpejben már találkoztunk a TUF Gaming márkával, ami gyakorlatilag az ASUS almárkája a ROG mellett, ennek szenteltem egy külön videót is, lentebb be is ágyaztam, ha esetleg többet szeretnétek megtudni róla.
A mai tesztünk alanya is ebből a családból származik, ő az ASUS TUF Gaming FX504GD-DM116T.
Az ASUS Republic of Gamers családba tartozó gépei abszolút a csúcskategóriáig nyúlnak, a TUF Gaming pedig inkább a belépőszintet és a középkategóriát célozza meg. Zsolt nemrégiben tesztelt egy ASUS FX503VM típusú laptopot is, amihez ez a modell kialakításügyileg nagyon hasonlít, de azért nem teljesen ugyanaz és egyébként hardveresen is van különbség.

Külcsín

Az FX504-ből több típus is létezik, hozzánk ez a nagyon sötétszürke színű modell érkezett. Bárhonnan nézzük a laptopot, lerí róla, hogy játékosoknak lett kitalálva. Nem az a kifejezetten vékony, hordozható darab, formavilágára az agresszív vonalvezetés, a szögletesség jellemző. A laptop noha ránézésre fémből van, azonban ez csak szálcsiszolt fém jellegű műanyag, mindenhol ez jellemzi a gépet.
A fedlapján már megszokottan középen nyugszik az ASUS logó, a négy sarokból pedig két vésett és egy domború csík mutat a logóra, itt is látható a szálcsiszolt dizájn.
A felület egyáltalán nem hat műanyagnak, ezt csak akkor vesszük észre, ha megkopogtatjuk. A zsanér masszív és stabilan tartja a kijelzőt, azonban mégis könnyedén fel lehet nyitni a laptopot akár egy ujjal is.
A billentyűzet szinte teljesen ugyanaz, mint a Zsolt által tesztelt gépnél, a formavilág, az elrendezés, a szóköz alakja és mintázata is megegyezik, vélhetően ugyanazt a piros háttérvilágítással felszerelt klaviatúrát kapta. A leütés egyébként kellemes, reszponzív és halk, én maximálisan elégedett vagyok vele. A WASD gombok itt is ki vannak emelve, a funkciógombok között van lehetőségünk a ventilátor sebességét is állítani, három mód közül választhatunk: Silent, Balanced és Overboost, utóbbinál a két venti nagyobb sebességgel, hatékonyabban hűt.
A hűtőbordák a laptop hátulján és a funkciógombok fölött találhatóak, ami abból a szempontból nagyon előnyös, hogy játék során a csuklónknál egyáltalán nem lesz kellemetlenül meleg a gép még intenzív játék után sem, ez persze a hűtőrácsoknál nem mondható el.
A Touchpad műanyag felületén jól siklik az ujjunk és a multitouch gesztusok is jól működnek, a bal és jobb gomb mindössze egy rajzolt vonallal van elválasztva.
Böngészésre, alapvető használatra teljesen korrekt, de játékra természetesen már kell az egér, ugyanez igaz a hangszórókra: filmnézésre, zenehallgatásra, akár LOL-hoz teljesen jó, de Fortnite vagy PUBG mellé már kell a füles.
Portok tekintetében a jobb oldalon mindössze egy Kensington zárat fogunk kapni, illetve itt van az egyik hangszóró, vele szimmetrikusan a bal oldalon található a másik hangszóró, illetve minden interfészünk itt van, kapunk egy kombójacket, három darab USB-A …read more

Source:: Tech2

(Visited 1 times, 1 visits today)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.